Tulokset | Näyttelyt | Sukutaulu | Galleria | Koiranet


FIN16086/97B

29.1.1997 - 16.1.2010

Kasvattaja: Heljä ja Martti Mykkänen

IHMEELLINEN SIDE VÄLILLÄMME EI KATOA KOSKAAN. SUURI SYDÄN JA SIELU, AINUTLAATUINEN RAKKAANI.

Yhteisen aikamme alku sitoi meidät yhteen tavallista tiukemmalla siteellä. Kun syötin sinua kädestäni, jotta kuntoutuisit, ja opettelimme yhdessä luottamaan, jotta uskalsit kohdata pelottavat asiat. Aika, jolloin opetit meitä, annoit anteeksi kaikki virheemme kun opettelimme yhdessä asioita. Vuodet, joiden aikana saavutit täyden voimasi ja olit yksi upeimmista. Elämä, joka rauhoittui kultaisten muistojen ajaksi, jossa viimein minulla oli lupaus lunastettavana.

On vaikea edes uskoa, että ensimmäisien vuosien muistot ovat totta.. Tumppu oli kuin vangittu villieläin kiertäessään hermostuneena häkkiä ympäri, aina uudestaan ympäri. Laiha ja pelokkaan epävarma kaikesta uudesta, mutta suuri sydän rakasti ihmisiä. On vaikea muistaa, kuinka muutos tapahtui.. Kuinka luottamus syntyi ja kunto kohosi jolloin huomasimme, että edessämme olikin täysissä voimissaan oleva upea uros. Työkoira, joka väsyneenäkin aina vielä yritti vaikka fyysiset rajat tulivat jo vastaan. Tumppu opetti monta pentua vetokoiran tehtävien alkuun, rauhoitti vakaalla käytöksellään riehuvat nuoret.

Kaikkien vuosien ja elämän vaiheiden aikana sain nähdä lukemattomia kertoja, kuinka Tumppu hetkessä hurmasi ihmiset. Rakasti suurella sydämellä kaikkia, jotka sen rakkauden ansaitsivat. Hiljaisella tyylillään se asettui viereen eikä koskaan saanut kyllikseen rapsutuksista. Sen sisäinen voima oli suurempi kuin muilla ja se sai jopa pelokkaat ihmiset tulemaan luokseen.

Elämänkaari kaartui vanhuuteen, jossa vielä riitti iloa leikkiä ja juosta vapaana metsässä oman lauman kanssa. Kunnes viimein voimat hiipuivat..
Oli aika lunastaa lupaukseni, jonka annoin ensimmäisenä yhteisenä päivänä, että ikinä enää ei tarvitse kärsiä ja olisin vierelläsi viimeiseen hetkeen asti.

Kulje Pohjantähden taa, vie terveiset laumalle, joka odottaa. Tänne jää suuri tyhjyys ja kaipaus, rakkaat muistot sydämessä.