Arkisto 2010| Arkisto 2008-2009 | Arkisto 2007 | Arkisto 2006 |


Takaisin ajankohtaisiin uutisiin


24.5.2010

Sivun päivitykset jääneet tekemättä omien kiireiden vuoksi.. Uuden yrityksen aloitus, muutto ja muu elämä on vienyt ajan tehokkaasti.

Mukavia uutisia on kuitenkin kevään aikana tullut. Niistä tärkeimpiä on terveystulokset: Talut kuvattiin ja se on terve poika kokonaan, lonkat B ja kyynärpäät ok. Jyry (Neatut Kadluk) kävi uusinta kuvissa tuloksilla A/B ja Mörri (Neatut Quin'Zhee) myös terve tuloksilla lonkat B ja kyynärpäät ok. Kiitos omistajille tutkimuksista ! Jyry (Neatut Kadluk) suoritti Ruotsissa A-testin maaliskuun lopussa, hieno suoritus !

Kesä on ovella ja koirat siirtyvät lomailemaan.. Talut vaihtaa nyt turkkiaan, joten loppukesällä sitten palaamme näyttelyiden merkeissä..

Minulle luovutettiin 15.5. Pohjois-Savon kennelpiirin myöntämä hopeinen ansiomerkki IKSYn (Iisalmen käyttö- ja seurakoirayhdistys) 40-v juhlassa.20.3.2010

Ruunaalla kisoissa Talut juoksi omalta osaltaan kauden viimeisen kilpailunsa Pekan valjakossa 2 x 42 km matkalla. Hyvin se jaksoi matkat ja oli maalissa hyvävoimainen. Pituk (Neatut Pitukotit) ja Jyry (Neatut Kadluk) juoksivat Joken valjakossa. Jokke sijoittui kolmanneksi ja samalla varmisti myös Iron Finn Cupin kolmannen sijan. Onnittelut ! (Cup käsitti kolme osakilpailua, joista saadut pisteet laskettiin yhteen).
Talut palasi kisan jälkeen kotiin. Suuri Kiitos Pekka ja Marja-Liisa kaikesta työstä jonka Talutin kanssa teitte talven aikana, kiitos että se sai tilaisuuden juosta valjakossa ja osallistua kisoihin !


6.3. Utajärven kuormanvetokokeessa Yepa (Neatut Ongomiark) päivän kolmanneksi parhaana tuloksella 11.25 x omapaino ja hyväksytty KVK1-tulos. Jyry (Neatut Kadluk) veti 8.90 x omapaino ja hyväksytty KVK1-tulos. Hino veti 1.65 x omapaino joten hyväksytty tulos jäi saavuttamatta.

27-28.2. Vietettiin perinteiset ALMAn talvipäivät Rautavaaralla. Talut osallistui Pekan valjakossa 2 x 28,8km kisaan. Kasvatteja oli paljon osallistumassa valjakko- ja hiihtokisoissa sekä kuormanvedossa. Pitkään kisaan osallistuivat Jyry (Neatut Kadluk) Joken valjakossa, Yepa (Neatut Ongomiark) Pekan valjakossa ja Raid (Neatut Kakrayok) Harrin valjakossa. Lyhyemmällä matkalla Poke (Neatut Pokertalik) osallistui Sinin valjakossa. Hiihtokisassa osallistuivat Savu (Neatut Palarpok) ja Mitak (Neatut Qixamitautit) lainakoirina Kaarlolle ja Annalle.


Kuormanvedossa Yepa teki jälleen hienon suorituksen Marja-Liisan ohjaamana. Se oli paras narttu ja kisan kakkonen tuloksella 18.80 x omapaino. Hieno tulos ! Savu ja Virve olivat kisan neljänsiä hienolla tuloksella 17.28 x omapaino. Kisaan osallistuivat myös Mitak (8.87 x omap) ja Jyry (7.92 x omap) osoittaen, että tulevina vuosina niistä voi kehittyä hyviä kuormanvetokoiria. Kiibu (Neatut Kiibuyat) veti ihan ensimmäistä kertaa kuormaa ja saavutti tuloksen 6.24 x omapaino. Onnittelut kisan voitosta Nickille ja Markolle !!!
22.2.2010

Pihtiputaan kuormanvetokokeessa osallistui ennätysmäärä koiria ja ohjaajia varsin talvisesta säästä huolimatta. Itse olin tuomarina ja koetoimitsijana kokeissa. Ilta sujui mukavasti mökillä hyvässä seurassa, kiitos kaikille ! Vihdoin minulla oli tilaisuus tavata myös Timi - upea, ihana ja erittäin lupaava pentu !


Sunnuntaina kokeen parhaan tuloksen 10.76 x omapaino veti Savu (Neatut Palarpok) ohjaajana omistaja Virve. Yepa (Neatut Ongomiark) veti tuloksen 6.67 x omapaino omistaja Marja-Liisan ohjaamana. Ensimmäistä kertaa kokeeseen osallistumassa olleet Jyry (Neatut Kadluk) ja Mitak (Neatut Qixamitautit) suorittivat myös kokeen puhtaasti läpi.

Omien kasvattien lisäksi päivän menestyjiin kuuluivat Patin lapsenlapset Laikku (Utamuutin O'Mayok) ja Romppu (SnowHow Smoky Ronya) sijoittumalla kokeen toiseksi ja kolmanneksi. Marin Wilma (Mukluk Waskuk) veti päivän neljänneksi parhaan tuloksen, hienosti tehty 10-vuotiaalta veteraanilta ! Onnittelut kaikille hienoista suorituksista !
15.2.2010

Talut saavutti Kasarin kisoissa hienosti REK1-tuloksen juoksemalla kahdestaan sisarensa Yonan kanssa ja nuoret sijoittuivat malamuuttien toiseksi. Kiitos Pekka ja Marja-Liisa pojan tuloksesta !! Hyvin oli siis nuoret palautuneet Jongun raskaasta tarpomisesta. Yepa (Neatut Ongomiark) juoksi lainakoirana Virpin tiimissä ja sai REK3 tuloksen.


Rautavaaran SM-sprintissä Pituk (Neatut Pitukotit) ja Jyry (Neatut Kadluk) juoksivat Joken valjakossa REK2-tuloksen eli saman kuin viikkoa aiemmin Jongunjoen kisassa.

Minä itse olen ollut Jongunjoella ja Rautavaaralla toimitsijana ja siten päässyt seuraamaan kisatunnelmia ihan paikanpäälle. Seuraavana onkin sitten vuorossa viikonloppu täynnä kuormanvetoa...
9.2.2010

Toissa viikonloppuna Ohkolan sprinttikisassa Pekka sijoittui malamuuttien kuudenneksi ilman tulosta. Pekka osallistui lähinnä harjoitusmielessä, jotta näkee kuinka nuoret käyttäytyvät kisahälinässä. Valjakko Talut, Yona ja Yepa toimi hyvin ja hyvillä mielin suunnataan kohti varsinaisia tavoitteita ja ensimmäistä MD-kisaa Jongunjoelle. Sini keskeytti valjakollaan Poke ja Nanu. Sisätön KV-kokeessa Savu (Neatut Palarpok) veti KVK1-tuloksen omistajansa Virven ohjaamana. Yepa (Neatut Ongomiark) jäi tällä kertaa ilman hyväksyttyä tulosta, ja ensikertalainen Poke (Neatut Pokertalik) ei ollut ohjaajansa Sinin kanssa samalla aaltopituudella jääden ilman tulosta.

 

Lisätty uusia kuvia Talutille ja Timille.
26.1.2010

Uusi osa-omistus koira saapui Suomeen USAsta! Lisätty tietoja uudesta tulokkaasta Koirat-sivulle.16.1.2010

Sua-Unit Mingo "Tumppu" 29.1.1997 - 16.1.2010


Silloin kun maailma on valkoinen ja puhdas, miljoonien lumitähtien hiljentämä.. Silloin on hyvä nukkua uneen. Uneen, jossa kuljemme ikuisesti rinnakkain ystävinä. Uneen, jossa olemme nuoria ja vahvoja, uneen jossa kaikki on kaunista.. Siitä unesta heräämme silloin, kun tapaamme taas Pohjan Tähden takana, pilvien päällä.
12.1.2010

Hino (Neatut Kiluagnaq) K-pentueesta on käynyt lonkka- ja kyynäräkuvissa seuraavin tuloksin: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, terve poika siis! Kiitos omistajille pojan käytöstä tutkimuksissa!
Arkisto 2008-2009 | Arkisto 2007 | Arkisto 2006 |Takaisin ylös