Arkisto 2010| Arkisto 2008-2009 | Arkisto 2007 | Arkisto 2006 |


Lokakuu 2016

Nirnan pennut syntyivät 8.pv. Vahvoja, isoja ja elinvoimaisia pentuja tuli kahdeksan, joista kolme tyttöjä ja viisi poikia. Nirna synnytti hyvin ja hoitaa pentuja hienosti.

Syksyn sulanmaan kisaurilla on osallistumassa ollut useampia kasvatteja, todella mukava että niitä näkee kisaurilla vaikkei aina niin vakavissaan tarvitsekaan kisata.Syyskuu 2016

Nirna on ultrattu tiineeksi ja pennut syntyvät viikolla 41. Mikäli olet kiinnostunut pentueesta, ota yhteyttä niin kerron lisää yhdistelmästä !

Koska elämä ei ole vain ruusuilla tanssimista, olemme mekin saaneet jälleen osan ikävistäkin jutuista.. Annan oli aika siirtyä pohjantähden taa, se sairastui kohtutulehdukseen ja nukutettiin ikiuneen. Toinen, odottamattomampi ikävä uutinen saatiin Nuukin osalta. Sille on kehittynyt C-lonkkaan nivelrikko, joten sen valjakko- ja kisaura on lopussa. Erittäin ikävä juttu vasta 6-vuotiaan koiran kohdalla ja varsinkin kun Nuuk on parantanut työskentelyään joka vuosi. Tästä lähtien se osallistuu vain sille sopiviin treeneihin mutta toki lihaskunnosta on pidettävä huolta, joten kokonaan tekemättömäksi se ei jää.Elokuu 2016

Nirna matkusti Norjaan tapaamaan hurmaavaa Indyä (PahaSapa-m's IndianaJones) ja on siten astutettu. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, odotamme pentuja syntyväksi lokakuussa.

Nirnan pojat Urho (Neatut R-Tic Togiak) ja Dille (Neatut R-Tic Yukon) ovat pitäneet neatuttilaisia esillä näyttelyissä. Urho SawoShowssa perjantaina ROP ja CACIB sekä sunnuntaina PU2 ja VACACIB. Dille puolestaan Kiimingissä PU2 ja VA-Sert.Kesäkuu 2016

Hilman pentue menetettiin.. Hilmalle tuli märkäkohtu, onneksi se itse selvisi siitä kuitenkin hengissä ja voi nyt jo hyvin. Kiitos Reetta ja Juha Hilman kanssa tehdystä yhteistyöstä !

Nirna saavutti viimeisen sertinsä ja niinpä se on nyt FI MVA. Myös sen poika Urho (Neatut R-Tic Togiak) valioitui heti 2-vuotta täytettyään.Toukokuu 2016

Hilma on astutettu Urholla ! Mikäli kaikki menee suunnitellusti syntyvät pennut kesä-heinäkuun vaihteessa ja ovat luovutuksessa elokuun lopulla. Otamme vielä muutaman alustavan varauksen, joten mikäli haluat lisätietoa pentueesta, ota yhteyttä !

Muutamaan näyttelyyn on lähtenyt ilmoittautumiset, joten sitäkin puolta taas tehdään alkukesällä..Huhtikuu 2016

Alaskanmalamuuttien erikoisnäyttelyssä Kajaanissa arvostelemassa oli rodun kasvattajatuomari Judith Gogibus Ranskasta. Neatut-kasvattajaryhmä valittiin BIS-kasvattajaryhmäksi ! Mukana näyttelyssä olivat omat Nirna ja Paddy sekä Urho (Neatut R-Tic Togiak), Nerka (Neatut R-tic Nerka) ja Kiibu (Neatut Kiibuyat). Lisäksi mukanamme oli Marin Nuuk.

Samaan aikaan erkkarin kanssa Dille (Neatut R-Tic Yukon) osallistui Anne A:n valjakossa erittäin vaativaan Gold Rush Run-kilpailuun. Dille kävi kilpailun jälkeen myös terveystarkastuksissa ja todettiin terveeksi pojaksi silmistä, lonkista ja kyynärpäistä. Myös sijoitusnarttuni Elli (Neatut R-Tic Eek) tutkittiin silmien osalta ja oli terve.Maaliskuu 2016

Talven kolmas kilpailu oli Ruunaa Race 3x35km maaliskuun alussa. Pakka meni vähän sekaisin, kun Nuukille tuli lihasvamma takajalkaan, joten se oli toipilaana ja Talut oli etelän reissussa. Täydennykseksi valjakkoon sain kasvattini Urhon (Neatut R-Tic Togiak), joka vietti muutaman viimeisen viikon ennen kisaa meillä tehotreenissä.

Kilpailun ensimmäisenä päivänä olin 4MD-luokan johdossa malamuuttien osalta, mutta heti startin jälkeen mökillä sattui minulle itselleni tapaturma eli putosin mökin jyrkät portaat alas villasukan tökättyä rappusen liukuesteeseen. Sain isoja ruhjeita selkään, sekä raajoihin ja myös päässä oli kuhmu, joten jouduin lähtemään ambulanssilla tarkastettavaksi Lieksan terveyskeskukseen. Sieltä minut lähetettiin edelleen Joensuuhun kuvattavaksi koska niskaa ja yläselkää aristi pahasti. Aamuyöllä sain kuvaustuloksen, että rikki ei ole mitään ja sain lääkäriltä luvan jatkaa kilpailua mikäli muuten pystyisin.

Pystyin siis jatkamaan kilpailua, mutta toki ruhjeisena ja unettoman yön jälkeen oma olo ei ollut hyvä. Koirat kuitenkin toimivat hyvin. Johtajana Nirna otti vastuun porukasta ja sen rinnalla kahtena ensimmäisenä päivänä taivalsi hienosti poikansa Paddy, joka jaksoi loistavasti nuoresta iästään huolimatta. Takaparissa työskentelivät vahvasti Plop ja Urho. Toisena päivänä loppumatkasta Urho satutti jyrkässä alamäessä etuosaansa ja onnahteli loppumatkalla maaliin. Se onnahteli myös viimeisen päivän aamuna, joten jouduin jättämään sen suureksi harmikseni pois valjakosta. Päätin vaihtaa Plopin keulaan, jotta Paddy saa helpomman päivän. Valjakkoni sijoittui kokonaiskisassa lopulta toiseksi ja niin saavutimme SM-hopeaa ! Valjakolle myös REK1-tulos. Erityisen hienoa oli tietysti se, että kaikki valjakon neljä koiraa olivat omakasvattejani !!

Ruunaan kilpailussa SM-pronssia sai Reetta ja hänen valjakossaan juoksivat Hilma (Neatut Atauserk'Lu Kissiani) sekä Aatu (Neatut Nani Natibvik). 4MD kisassa osallistuivat lisäksi kasvattini Yepa (Neatut Ongomiark) 10-vuotta, Jyry (Neatut Kadluk)9-vuotta, edellä mainitut Hilma ja Aatu. 8MD-matkalla Anne A:n valjakossa juoksi hienon kisan Dille (Neatut R-Tic Yukon).18.2.2016

Talven kisakausi avattiin tammikuussa Ukkohalla-Paljakka ajoissa. Valjakossa juoksivat Talut, Nirna, Plop ja Nuuk. Ensimmäinen 35km meni hienosti, koirat olivat hyvällä vireellä liikkeellä ja reipas pakkanen tuntui olevan niille mieleen. Valitettavasti jouduin kuitenkin keskeyttämään kilpailun, koska itsellä ollut flunssa paheni 5 tunnin tauon aikana ja oloni alkoi tuntua kuumeiselta. Keuhkoja vihloi kireässä pakkasessa, joten meidän osalta kisa jäi siihen.

Kauden toinen kilpailu oli helmikuun alussa Ruuhirod. Siellä valjakossa juoksivat Talut, Nirna, Plop ja Paddy. Kilpailun järjestäjät joutuivat muuttamaan keliolosuhteiden takia matkaksi 3x25km. Paddy juoksi 50km hienosti, mutta tauon aikana se alkoi onnahdella toista etustaan, joten jäi pois viimeiseltä kierrokselta. Talut juoksi johdossa ensimmäisen kierroksen, mutta kahdelle seuraavalle vaihdoin Nirnan vierelle johtoon Plopin, jotta saisin sille kokemusta johtoparissa olemisesta kilpailuissa, ja hyvin se suoriutuikin hommasta. Viimeisellä kierroksella olimme 4-kl malamuuttivaljakoista nopeimmat ja kokonaisajassa erot kolmen muuttivaljakon välillä olivat hyvin pieniä, joten olen tyytyväinen valjakkooni.

Molemmissa näissä kilpailuissa on osallistunut myös muita Neatut-kasvatteja. Anne Arvolan valjakossa on juossut "Dille" (Neatut R-Tic Yukon) molemmat kilpailut läpi ja Ruuhirodilla ensimmäisen kierroksen myös "Elli" (Neatut R-Tic Eek) mutta se ei ole tässä vaiheessa vuotta vielä valmis enempään. Juha Majalaisen valjakossa ovat osallistuneet "Aatu" (Neatut Nani Natibvik) hänen toisena johtajanaan sekä takaparissa "Hilma" (Neatut Atauserk'Lu Kissiani). Hilma alkoi ontua Ruuhirodilla, joten ei juossut koko kisaa läpi.

Talut ja Plop kävivät osallistumassa Lieksassa järjestettyyn kuormanvetokilpailuun. Talut veti 450kg ja jätimme siihen. Plop veti 220kg läpi ja osoitti, että on kehittynyt kuormanvedossa hyvän askelen eteenpäin. Seuraava kilpailu meillä on maaliskuussa Ruunaa Race. Nartuilla on nyt juoksut ja Talut lähtee käymään sulhasreissulla, joten saa nähdä miten valmistautuminen kilpailuun saadaan järjestettyä..Joulukuu 2015

Vuoden Voittaja näyttelyssä Yepa (Neatut Ongomiark) oli hienosti VSP-veteraani ja saavutti siten Veteraani Voittaja eli VV-15 tittelin. Onnittelut !

Terveystarkastuksissa Hilma todettiin täysin terveeksi, joten pentuesuunnitelma varmistui. Odotamme Hilman juoksua alkavaksi huhtikuussa.24.10.2015

Silmätarkastuksessa Nirna sekä sen jälkeläisistä kolme eli Paddy, Urho ja Nerka. Kaikilla täysin terveet ja puhtaat silmät.

Syksyn treenikausi on hyvästi käynnissä ja talven kilpailukalenteriin on muutama kisa merkitty.. Nirnan silmätarkastus vahvisti, että sille tulen suunnittelemaan toista pentuetta mahdollisesti ensi syksyksi. Sijoituskoirani Hilma on menossa kuvauksiin tämän vuoden puolella, joten mikäli se on terve on kevään pentue suunnitteilla sille. Lisätietoja pentuesuunnitelmista tulee siis vähän myöhemmin !Elokuu 2015

Kasvattien tuloksia elokuulta:
Urho (Neatut R-Tic Togiak) 1.8. Iisalmi KV, tuomari Harri Lehkonen: PU2 ja SERTI. Lisäksi Urho valittiin Royal Canin-junioriksi ja päivän loppukilpailussa suuressa kehässä Urho sijoittui RoyalCanin-junior kokonaiskilpailun toiseksi !

Hilma (Neatut Atauserk'Lu Kissiani) 1.8. Iisalmi KV, tuomari Harri Lehkonen: PN2, SERTI ja Va-CACIB.

Nerka (Neatut R-Tic Nerka) 1.8. Iisalmi KV, tuomari Harri Lehkonen: PN3, Va-SERTI.Heinäkuu 2015

Heinäkuussa kasvatit keräsivät menestystä näyttelyistä:
Yepa (Neatut Ongomiark) 11.7 Laukaa RN, tuomari Jussi Liimatainen: VSP ja ROP-veteraani. 12.7. Hyvinkää SSKYn erikoisnäyttely, tuomari Hanne Laine Jensen: ROP ja ROP-veteraani. 18.7. Hyvinkää KR, tuomari Anna Albrigo: ROP ja ROP-veteraani.

Kiibu (Neatut Kiibuyat) 18.7. Kemi KV, tuomari Perttu Ståhlberg: ROP-veteraani.

Urho (Neatut R-Tic Togiak) 25.7. Mikkeli KV, tuomari Hannu Talvi: PU2 ja SERTI.7.7.2015

Talutin silmätarkastus uusittu ja edelleen täysin puhtaat silmät.

Talut kävi Ruotsissa Piteå KV näyttelyssä 4.7, tuomari Anita Whitmarsh: VAL ERI/1, SA, PU1, CACIB, ROP. Kiitos matkaseurasta ja kaikesta Mari, Sari ja Anne !30.6.2015

Kesäkuussa mukavasti menestystä näyttelyistä:
Lapinlahti rn 13.6, tuomari Salijevic Zorica: Urho (Neatut R-Tic Togiak) JUN ERI/1, SA, PU1, SERT, ROP. Yepa (Neatut Ongomiark) VET ERI/1, SA, PN1, VSP, ROP-VET. Pyry (Neatut Nippikmik Arluk) AVO ERI/1 ja Willa (Neatut Atatau'Kattau Auma) NUO EH/1. Urho ryhmässä valittuna 5-parhaan joukossa, täpärästi siis ilman sijoitusta.
Päivän kasvattajaryhmä näillä neljällä, kaikki eri pentueista, olevilla koirilla KASV KP, ROP-KASV ja BIS-4 KASV !

Tuuri KR näyttey 14.6, tuomari Mari Pajaskoski: Nirna (Neatut Nirknark I'Maitsiak) KÄY ERI/1, SA, PN1, SERT, VSP. Pyry (Neatut Nippikmik Arluk) AVO EH/1. Päivän voittaja oli Talutin poika Asko.

Pieksämäki KR 27.6, tuomari Perttu Ståhlberg: Yepa (Neatut Ongomiark) VET ERI/1, SA, PN1, ROP, ROP-VET.29.5.2015

Kevään aikana on käyty muutama näyttely ja kesän aikana tullaan käymään muutamassa. Paddy harjoitteli kolmessa näyttelyssä saaden hyvät arvostelut ja kahdesta JUN ERI-tuloksen. Talut esiintyi Varkauden KV:ssa tuloksella PU2 ja VA-CACIB.

Myös kasvatteja on käynyt kehissä pyörähtämässä. A-pentueen tytöistä Hilma saavutti Va-SERTin ja Willa SERTIn. Myös R-pentueesta on muutama kerennyt käymään ensimmäisiä näytelyitään.7.4.2015

Talvikausi on ohi, nyt nautitaan keväästä ja otetaan rennosti.

Talven kolmas kilpailu Ruunaa Race ajettiin 6.-8.3 Lieksassa. Kilpailumatkana oli joka päivä 45km eli yhteensä 135km. Lämpötila kyseiselle viikonlopulle sattui turhan lämmin joten se teki olosuhteista kohtalaisen raskaat. Metsäosuuksilla ura oli aika pehmeä ja jäällä oli paikoin vettä suuria lammikoita. Kahden riippusillan ylitys kuului kisaan, mutta niissä ei ollut ongelmia, koirat menivät yli epäröimättä. Nousuja oli ja laskut jyrkkiä, joten niissä sai olla varovainen. Lämmöstä huolimatta koirat jaksoivat hyvin, ne söivät ja joivat koko viikonlopun hyvin. Uroksille ura oli raskaampi ja ne olivat viimeisen päivän lopussa väsyneitä. Ajoin koko kisan tossuttamatta yhtään koiraa kertaakaan. Kokonaisaika kisasta oli 15:31:33.

Mikkelissä kuormanvetokokeessa meiltä osallistuivat Talut ja Plop. Talut veti päivän kolmanneksi parhaan tuloksen ja Plop saavutti ensimmäisen KVK1-tuloksensa.

Kuluneeseen kauteen olen erittäin tyytyväinen. Koirilla ei ollut marraskuun kennelyskää lukuunottamatta terveysongelmia. Niille ei tullut kisoista ripulia tai mahatauteja, joita oli paljon liikkeellä. Koirilla ei ollut tassuongelmia eikä vammoja. Johdossa kisoissa juoksivat Talut ja Nirna, paitsi Ruunaalla viimeisenä päivänä osan matkasta oli johdossa Plop sisarensa rinnalla. Takaparissa työskentelivät Plop ja Nuuk. Oli ilahduttava nähdä kuinka koirat paransivat menoaan koko kauden ajan ja kilometrien kertyessä työskentelivät entistäkin paremmin sekä yksilöinä että tiiminä.5.2.2015

Talvi on päästy treenaamaan säännöllisesti ja ensimmäisistä kisoista saimmekin tulosta tehdylle työlle.

Jongunverran Ajo 2015 Lieksassa ajettiin 24.-25.1 ja matkana oli 2 x 30km. Ensimmäisen päivän yhteislähtö sujui hyvin, laskin vähän matkaa ajettuani takaa valjakon ohitse ja sen jälkeen ajoin yksin. Mika K saavutti minut puolenvälin paikkeilla, jäi uudelleen ja kun pidin snäksitauon, laskin hänet ohitse. Sitten ajelin taas yksin, kunnes viimeisellä kilometrillä saavutin Mikan uudelleen ja ajoimme ihan peräkkäin maaliin.
Toisen päivän yhteislähdössä en hokannut, että sivusta tuli valjakko, joten koirat olivat hetken nenäkkäin, yksi rähähdys mutta sitten päästiin matkaan. Ajoin koko matkan ihan yksin ja omaa tahtia. Ensimmäiset 6km mentiin jäykästi mutta sitten taival alkoi taittua. Sain Marilta viestin joitain kilometrejä ennen maalia, että takana tuleva valjakko on noin pari kilometriä jäljessäni. Koirat kiihdyttivät oma-aloitteisesti maalia kohti tullessa ja loppu tultiin suorastaan vauhdikkaasti. Lopullinen kokonaisaikani oli 6:05:35 ja sillä valjakko saavutti REK3-tuloksen. Olen suunnattoman tyytyväinen, että koirat jaksoivat kiihdyttää loppua kohti ja olivat maalissa virkeitä sekä tuloksesta kovassa seurassa.

Ruuhirod 2015 Seljeksessä ajettiin 31.-1.2. Kilpailu on muista poikkeava eli siinä ajetaan 20 tunnin aikana 4x20km. Kaksi ensimmäisestä kierrosta ura oli hyvä ja kova mutta lämpötila vain hieman pakkasen puolella eli aika lämmin koirille. Koirat olivat innoissaan ja reippaita. Ohitukset sujuivat ilman mitään ongelmia ja niitä tuli paljon. Ennen kolmatta kierrosta pidimme pidemmän tauon ja sen aikana alkoi lumisade. Koko aamuyön satoi lunta, joten kolmas ja neljäs kierros ajettiin lumipöperöisellä uralla. Viimeisellä kierroksella vauhti oli hitaampaa mutta koirat etenivät kuitenkin ilman venkoiluja koko kilpailun läpi. Kokonaisaika meillä oli 8:02:36 ja valjakko saavutti REK1-tuloksen. Olen todella tyytyväinen, että valjakkoni jaksoi kahtena viikonloppuna peräkkäin pidemmän matkan kilpailut ilman ongelmia.21.11.2014

Syksyn sulanmaan kisakaudella kävimme kahdessa kisassa. Ylikiimingissä ajoin Talut & Nirna-parilla sekä Camolla yksin. Kouvolan kilpailu siirtyi Ylämaalle ja siellä starttasin Nirna & Plop-parilla. Olin ensimmäisen päivän jälkeen toisena mutta jouduin keskeyttämään. Kasvatteja on ollut myös osallistumassa syksyn kisoissa useita. Myös Hilma pääsi starttaamaan Juhan valjakossa Ylikiimingissä ja Jämillä, mutta molemmissa tarkoituksella vain yhden startin verran koska on niin nuori.

Hilma kävi myös silmätarkastuksessa ja on täysin puhdas.

Oma laumamme joutui pakkolomalle marraskuun aikana kun kennelyskä tuli taloon. Onneksi tästä on vielä hyvin aikaa toipua ja päästä treenirytmiin ennen talven kisakautta.2.10.2014

Syksyn treenit on päästy aloittamaan vähitellen kelien viilennettyä. Toivottavasti tuleva talvi olisi valjakkotouhuille suotuisa.

Pennuista kotiin jäi poika Paddy, joka muistuttaa monessa mielessä paljon emäänsä ja onkin varsin mielenkiintoista nähdä millainen siitä kehittyy..30.8.2014

Pennut 11-viikkoa ja vauhtia riittää..

Vapaana yksi pentu kahdesta, joko tyttö tai poika. Molemmat erittäin lupaavia, rohkeita ja reippaita, vauhdikkaita pentuja jotka etsivät omaa harrastavaa kotia. Pennun hinta 1200,-1.8.2014

Pennut 7-viikkoa ja valmiina omaan kotiin.

Vapaana vielä muutama erittäin lupaava pentu. Reippaita, rohkeita, erittäin eloisia ja iloisia pieniä rekikoiran alkuja. Pentujen hinta 1200,-9.7.2014

Pennut alkavat olla neliviikkoisia. Erittäin lupaavia, terhakoita ja reippaita pentuja, jotka oppivat joka päivä uutta elämässä. Pentue nimetty R-Tic pentueeksi ja pentujen nimet ovat paikkoja, järviä tai jokia Alaskassa.

Avattu oma sivu pentueelle. Muutamalle pennulle etsitään vielä aktiivista kotia, joten jos elämässäsi tai valjakossasi on reippaan malamuutinalun mentävä aukko, ota yhteyttä.15.6.2014

Neatut kennelin kahdeksas pentue syntyi 12.6. Nirnalle. Hieno katras vahvoja pentuja joista on kuusi poikaa ja kolme tyttöä. Nirna on loistavan hyvä emä.

Muutamalle pennulle etsitään vielä aktiivista kotia.10.6.2014

Toukokuussa Kittilän näyttelyssä Kiibu (Neatut Kiibuyat) kävi nappaamassa loistavan tuloksen SERTI, ROP ja RYP-3 sijoituksen ! Onnittelut Ville ja Ulla-Maija !

N-pentueesta Pyry kävi kuvissa ja sen tulos on harmittavasti B/C. Onneksi kuvissa ei kuitenkaan näkynyt mitään harrastamista haittaavaa.7.4.2014

Viikonlopun näyttelyssä Nirna sai ensimmäisen sertin ja oli samalla näyttelyssä ROP. Tulos oli melkoinen yllätys itselleni koska neiti pudotti turkkinsa juoksun takia eikä todellakaan ollut parhaimmillaan mutta liikkeet toki tietenkään eivät turkin mukana muutu. Nirna on myöskin viettänyt lemmenhetkiä Timin kanssa ja niinpä jäämme odottamaan tuleeko meille kesäkuussa pentuja.

N-pentueesta myös Naga on tutkittu täysin terveeksi eli lonkat puhtaasti A/A ja kaikinpuolin muutenkin terve.22.3.2014

Arktiset Vetokoirat ryn järjestämissä kuormanvetokokeissa 2.3. osallistujana oli Anna, joka veti päivänän kolmanneksi parhaan tuloksen ollen paras nartuista hienolla kertoimella 14,48 x omapaino. Ja vieläkään ei kokeiltu pohjia!

Samana viikonloppuna Timi (Quinault's Quiet Riot) veti molempina päivinä hienot tulokset 15 x ja 19,41 x omapainot. Jyry (Neatut Kadluk) veti lauantaina 10,42 x omapaino. Annan tytär Runa (Utamuutin Rodos) suoritti kokeen ensimmäisen kerran tuloksella 6,43 x omapaino. Lisäksi iloitsen A-pentueemme isän Codyn koesuorituksista kertoimilla 7 x ja 12,83 x omapaino.

ALMAn talvipäivillä oli kasvattejani osallistumassa myös. Pyry (Neatut Nippikmik Arluk) osallistui Jannen kanssa hiihtoluokkaan sijoittuen toiseksi ja lisäksi kisasivat valjakkoluokassa viidennenksi. Aatu (Neatut Nani Natibvik) juoksi Juhan valjakossa kisan neljänneksi. Kuormanvetokisassa ensikertalainen Naga (Neatut Naga Angatuyok) veti hienosti kertoimen 9,85 x omapaino.

Kasvateistani Aatu kävi kuvauksissa tuloksilla A/A ja 0/0. Mietinnän ja pohdiskelujen jälkeen myös pentuesuunnitelma on selvinnyt eli toiveena on saada Nirnalle kevään juoksuun satoa tuottava romanssi Timin kanssa...17.2.2014

Jyväskylässä UMT:n koulutusnäyttelyssä Anna VAL ERI/1, SA, PN1 ja VSP. Anna ei ole viiteen vuoteen käynyt näyttelyissä mutta nautti selvästi tilanteesta ja esiintyi niin rauhallisen vakaasti että oli ilo käydä sen kanssa :)23.1.2014

Talvi on jo pitkällä mutta ei tästä talvesta ole oikein nauttimaan päässyt. Lunta on vain nimeksi ja välillä on ollut kaikki paikat ihan liian liukkaita mihinkään harrastamiseen. Talvesta tulikin harrastevuosi vaikka niin toivoin, että olisin päässyt ajamaan MD-kisojakin.

N-pennut täyttivät pari päivää sitten 2-vuotta ja sen kunniaksi Nirna kävi lonkka- ja kyynärpääkuvissa. Tulokset tulivat tänään eli lonkat B/B ja kyynärpäät 0/0. Näin varmistuu se, että Nirnalle tulen suunnittelemaan pentuetta. Lisää suunnitelmista sitten lähempänä aikaa.15.11.2013

Lappeenrannassa kilpailtiin Arktiset Vetokoirat ry:n ensimmäinen epävirallinen sulanmaan kisa 3.11-13. Kilpailuun osallistui huima määrä kilpailijoita ja vietimme kaikkiaan varsin mukavan päivän. Kiitos kaikille ! Minä itse osallistuin luokkaan DS2 nuorisolla Nirna ja Plop. Ne tekivät oikein hyvän suorituksen ja sijoituimme malamuuttien 5. sijalle kaikkiaan yhdeksästä osallistujasta. Myös muita kasvattejani oli mukana kisaamassa: Päivän kaikkein nopein malamuuttivaljakko oli luokassa DS1 Naga (Neatut Naga Angatuyok) ja Ville. Luokassa DS2 toiseksi nopein malamuuttivaljakko oli Jyry (Neatut Kadluk) ja Tika ensikertaa kahdella koiralla kisanneen Timon kanssa. DS2-harrasteluokassa osallistui Harri valjakkonaan Raid (Neatut Kakrayok) ja Voitto.

Pennut ovat jo 6-viikkoisia ja muuttavat siten pian omiin koteihinsa. Sijoitukseen menee mustavalkoinen tyttö "Hilma" eli Neatut Atauserk'Lu Kissiani.13.10.2013

Viikonlopun kisoissa Jämillä osallistuivat Pyry (Neatut Nippikmik Arluk) ja Jyry (Neatut Kadluk) yhden koiran kärryluokkaan. Pyry ja Janne olivat malamuuttien nopeimmat ja lainakuski Timon kanssa mennyt Jyry toiseksi nopein. Onnittelut kuskeille ja omistajille !5.10.2013

Eilen syntyi Neatut kennelin seitsemäs pentue, josta tulee A-pentue. Kaksi tyttöä ja kaksi poikaa.

Talut ja Timi ovat osallisena viikko sitten Utamuutin kennelissä syntyneisiin pentuihin. Astutus oli siis kaksoisastutus joten vielä ei ole tietoa onko pentuja molemmille ja missä suhteessa, mutta se selviää DNA-testissä.29.8.2013

Kiibu kävi ultrassa ja on tiine. Uusia pieniä neatuttilaisia syntyy siis lokakuun alussa!

Jyry eli Neatut Kadluk kävi naapurimaassa näyttelyssä ja tulokset olivat loistavat; KÄY ERI/1, SA, SERT, PU1, ROP ja RYP-4 sekä lisänä vielä S MVA-arvo. Kiitos Jokke, olet tehnyt loistavaa työtä Jyryn kanssa ! Onnellisena olen pohdiskellut, että ei kovin monella suomalaisella kasvattajalla ole olemassa ollenkaan Ruotsin valio-kasvatteja ja Neatut-kennelillä on niitä nyt kaksi !

Lämpimän kesän jälkeen innolla odotellaan jo viileneviä kelejä, jotta pääsisi ajamaan koirilla ja sitten vähitellen miettimään talven suunnitelmia.. Mutta kaikki aikanaan..26.7.2013

Timi kiersi muutaman näyttelyn ja saavutti KANS MVA arvoon vaadittavat CACIBit kasaan. Kiitos kaikista näistä saavutuksista kuuluu Annelle ja Markolle!

Kesän aikana olen saanut taas iloisia uutisia Heinin ja Raidin (Neatut Kakrayok) menosta agilitykisoissa. Raid nousi nyt kisaamaan korkeimpaan eli 3-luokkaan. Hienoa, toivottavasti menestys jatkuu !

Viikko sitten kävimme noutamassa Codyn Ruotsista Suomeen ja Kiibun viereen. Se on kertakaikkiaan hieno uros. Ja ajoitushan sattui nappiin, koska tänään on astutettu ensimmäisen kerran.. Nyt vain jännäämään saammeko syksyllä uusia pieniä neatuttilaisia!17.6.2013

Aatu (Neatut Nani Natibvik) silmät terveet.

Tromsön näyttelyssä Norjassa Nuuk VSP -> Norjan Muotovalio ! Samassa näyttelyssä Timi ROP ja RYP-3 sekä myös N MVA !! Kiitos kuuluu Annelle ja Sarille hienoista tuloksista !4.6.2013

Hyviä terveystuloksia on saatu parin viime viikon aikana; Terveet silmät Kiibulla (joten astutus varmistui) sekä Talutilla, Nirnalla ja Plopilla. Lisäksi myös Timi on tarkastettu uudelleen ja oli myös terve.13.5.2013

Annan astutus ei onnistunut, todella harmittava juttu.. Päätin jättää Annan sitten kokonaan pois jalostuksesta joten siirryn seuraavaan suunnitelmaan. Eli suunnittelen toista pentuetta Kiibulle liisaamalla sen käyttööni ja toivon, että astutus onnistuisi loppukesän juoksuun.

Kevät on tuonut muutaman näyttelykäynnin koirille. 27.4. Nirna kävi Mari kanssa Kiuruvedellä totuttelemassa näyttelyihin JUH EH/1 tuloksella. Samassa näyttelyssä Pyry (Neatut Nippikmik Arluk) sai JUN ERI/1 tuloksen. 5.5 jakauduimme kahteen eri suuntaan; Mari kävi Nuukin kanssa tyhjentämässä pöydän Kajaanissa hienolla tuloksella KÄY ERI/1, SA, PN1, ROP, SERT => FI MVA ! Minä ja Talut suuntasimme Tohmajärvelle jossa tyhjensimme pöydän tulosella VAL ERI/1, SA, PU1, ROP. Hieno päivä !

9.-12.5. vietimme loistavan viikonlopun Hilikkulassa ystävien kanssa koiria treenaten ja maailmaa parantaen. Kiitos kaikille paikalla olleille!15.4.2013

Annan juoksu on alkanut.

Kauden viimeisessä kuormanvetokokeessa Ylikiimingissä Mari osallistui molemmilla aikuisillaan. Mitak veti hienosti tuloksen 430kg ja kerroin 13,03 x omapaino. Nuukille koe oli ensimmäinen ja se suoritti sen puhtaasti läpi hyvällä tuloksella 206kg, kerroin 7,10 x omapaino.

Syntymäpäiviään vietti 13. päivä O-pentue ja sen tähti Yepa. Onnittelut !22.3.2013

ALMAn Talvipäivillä en osallistunut valjakkokisoihin oman sairastamisen vuoksi. Kasvatteja ja osaomistuskoiria oli mukana kisoissa. Ehkä kaikkein tyytyväisin olen Pitukin (Neatut Pitukotit) suoritukseen - se voitti 1SP 9km luokan hyvällä ajalla. Hieno suoritus 11-vuotiaalta veteraanilta jolla kuskina oli ihan ensimmäistä kertaa reen jalaksilla ollut Timo.

Kuormanvedossa Talut ei vetänyt kuin muutaman vedon kitalaessa olleen viillon takia, mutta sijoittui urosten kolmanneksi. Annan kanssa yritimme enemmän, oman virheen takia tulos jäi tällä kertaa 300kg kerroin 9,5 x omapaino, mutta seuraavalla kerralla kokeilemme sitten enemmän..

Syntymäpäiviään vietti 16.pv K-pentue ja 20.pv P-pentue. Onnea kaikille "lapsilleni" ja kiitos omistajille ! Kevään myötä jäämme odottamaan Annan juoksua ja toivottavasti pieniä uusia vetokoiranalkuja..12.3.2013

3.3. Kouvolan kuormanvetokokeessa mukana olivat Talut ja Anna. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Talut, joka veti 387kg = 11.72 x omapaino. Anna päivän kolmanneksi paras tuloksella 321kg = 10.7 x omapaino. Molemmille luonnollisesti KVK1-tulokset. Olen todella tyytyväinen molempiin. Myös Annan sulhanen Urho saavutti KVK1-tuloksen.

8.-10.3. olimme Rautavaaralla SOC-kisoissa. Minun valjakossa juoksivat Talut, Nirna ja Anna. Tällä kertaa Plop oli lainakoirana Joken valjakossa. Osallistumassa oli myös Naga (Neatut Naga Angatuyok) Villen valjakossa sekä Aatu (Neatut Nani Natibvik) Juhan valjakossa.

Seuraavaksi on ALMAn talvipäivät ja sitten alkaa olla tämä talvi kasassa. Olen tosi tyytyväinen siihen, että olemme päässeet ajamaan säänöllisesti ja treenaus näkyy koirissa ja niiden tekemisissä. Kisoissa kaikki koirat ovat käyttäytyneet hienosti ja pennut ovat saaneet kivat kokemukset myös ohituksista. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan ensi vuotta kohti.4.2.2013

Talvi on kulunut töiden ja koirien treenauksen merkeissä. Olemme pääseet ajamaan säännöllisesti kaikkia minun ja Marin koiria.

Alaskanmalamuuttien erikoisnäyttelyssä Marin Nuuk oli PN2 ja sai sertin. Se oli hieno suoritus yli 40 nartun joukossa ! Kasvateistani esiintyi Savu, Yepa ja Aatu mutta omia koiria minulla ei ollut näyttelyssä.

Ruuhisprintillä kävimme avaamassa kisakauden ja samalla se oli valjakkokisauran avaus Nuukille, Nirnalle ja Plopille. Valjakko toimi hienosti ja niinpä olimme malamuuttien nopein ajalla 1:01:16 matkana 2 x 8km. Tästä on hyvä jatkaa treenailuja.5.11.2012

Tänään W-pentue 8-vuotta eli Arwenille onnittelut ja Widolle sinne tähtien taa.. Syksyn aikana olemme päässeet Marin kanssa treenaamaan säännöllisesti. Nirna ja Plop ovat osoittaneet oikein mallikelposia otteita vetokoirana. Toivottavasti pääsen osallistumaan edes pari starttia talven kisoissa..25.9.2012

Suru suuri.. Wido (Neatut Wawartok) nukkuin aamulla isännän sylissä ikiuneen. Ihan liian aikaisin ja yllättäen tuli tämä uutinen. Lämmin osanottoni Widon perheelle !22.9.2012

ALMAn Off Snow kilpailut Ylikiimingissä. Osallistuin DS2-luokkaan Talut & Nuuk parilla ja iloiseksi yllätykseksi sijoituimme luokassa kolmanneksi ja samalla malamuuttimertaruuden kolmanneksi ! Olen erittäin tyytyväinen tulokseen, koska koirat ennättivät vetää yhdessä vain muutaman kerran viikolla. Kiva kisa ja hyvät järjestelyt !15.9.2012

Alaskanmalamuuttien erikoisnäyttely. Talut sai ERIn valioluokassa ja Marin Nuuk oli avoimessa luokassa ERI/2, SA. Kasvattejani mukana oli useita, parhaiten pärjäsivät veteraanit; Pituk (Neatut Pitukotit) oli VSP-veteraani.7.9.2012

Anna ei ole tiine.. Suunittelen astuttaa sen ensi kevään juoksuun..15.8.2012

Anna on astutettu Ronilla, jäämme odottamaan ja laskemaan päiviä ultraan. Roni viipyi luonamme kaksi viikkoa ja edelleen vain vahvisti sitä miten paljon pidän siitä. Se edustaa nykyään niin harvinaista alkuperäistä rotutyyppiä. Se on kerrassaan hurmaava koira luonteeltaan eikä millään uskoisi sen ikää olemuksesta ja liikkeestä!5.8.2012

Kuopion KV-näyttelyn kolmantena päivänä voi vain todeta VOI POJAT ! Jyry (Neatut Kadluk) PU1, CACIB ja ROP sekä Pituk (Neatut Pitukotit) PU2 ja ROP-veteraani ! Aivan huikeaa, molemmat pojat saivat erityiset kehut liikkeistään. Onnittelut Jokke, mahtava homma !4.8.2012

Kuopion KV-näyttelyn toisena päivänä oli Jyryn (Neatut Kadluk) aika räjäyttää potti ! Jyryn tulos PU1, SERT, CACIB, ROP ja sertin myötä FI MVA ! Suuret onnittelut Jokelle menestyksestä :)3.8.2012

Osaomistuskoirani Timi (Quinault's Quiet Riot) tänään minun kanssani Kuopion KV-näyttelyssä. Timin tulos PU1, CACIB ja ROP. Koira on kyllä upeassa kunnossa, kiitos ja kunnia kuuluu Annelle ja Markolle. Viikolla saatiin myös Timin PN-testi tulos ja se on normaali.24.7.2012

Pentue suunnitelma syksylle varmistui uroksen silmätarkastuksen myötä. Kiitos Tero ja Virpi mahdollisuudesta kokeilla onnistuuko tämä pentue!

Lisätietoa ja kuvia tulossa pian.22.7.2012

Polyneuropatia testin tulokset tulivat Tanskasta; Talut, Anna ja Jyry (Neatut Kadluk) ovat taudista vapaita eli tulos "normaali".

Talutin ensimmäiset pennut syntyivät Utamuutin kenneliin, tyttö ja poika. Camo kävi Kemin näyttelyssä tuloksella NUO ERI/4.16.7.2012

Osaomistuskoirani Timi menestyi upeasti Oulun KV-näyttelyssä ollen ROP ja RYP-3 ! Timi ja Anne A ovat muutenkin tehneet tämän vuoden aikana loistavia tuloksia näyttelyissä niin kotimaassa kuin naapureissakin, Timillä on CACIB sekä Eestistä että Ruotsista..13.7.2012

Tänä vuonna elämässä on iloa ja surua.. Vanhukset siirtyvät rajan taa, keväällä lähti Wilma ja pari viikoa sitten Pati. Ikävä ja kaipuu on suuri, mutta mummojen on nyt hyvä olla.. Nuoren pennun kuolema riipaisee eri tavalla. Sitkan kuolinsyy selvisi tutkimuksissa. Syy on akuutti tylppä trauma päässä jonka seurauksena laaja, akuutti verenvuoto. Eli Sitka oli lyönyt päänsä pahoin ja kuoli siitä johtuen. Suru on suuri kasvattajalla ja omistajilla, mutta onnettomuuksille emme voi mitään.

Uusi pentue suunnitelma on hahmotteilla, joten mikäli suunnitelma toteutuu niin pentuja saattaa ollakin tulossa jo tänä syksynä.. Emänä on Anna. Lisätietoja myöhemmin..19.6.2012

Kesä on tullut ja aika kulunut ilman päivityksiä. Nirna on kasvanut kovin ja hyväksytty laumaan helposti. Talutista on tulossa isä heinakuun puolessa välissä, pentue syntyy Utamuutin-kenneliin.

N-pentueesta menehtyi äkisti Sitka, odotamme omistajien kanssa edelleen tutkimustuloksia siitä mikä sille tuli.26.3.2012

Kaikilla N-pennuilla on oma koti. Aiemmista pentueistani K-pentue täytti 5-vuotta ja P-pentue täydet 10-vuotta, Onnittelut vielä näin jälkikäteen kaikille. Kasvattieni mukavat tulokset kuormanvedossa talvipäivillä lämmittivät kovin mieltä. Erityisen iloinen ja ylpeä olen Jyryn (Neatut Kadluk) saavutettua ALMA-yhdistyksen "Vuoden paras rekikoira" ja "Vuoden paras harrastemalamuutti" kisoissa voitot vuoden 2011 tuloksillaan. Onnittelut Jokke ja Jyry !

Talut kävi viettämässä pari viikkoa Joken valjakossa varakoirana ja kilometrejä reen edessä kertyi yhteensä reilut 150km Talvipäivillä ja Ruunaalla. Se sopeutui vieraaseen valjakkoon erittäin hyvin.12.2.2012

Pennut leikkivät ja syövät lihaa jo. Ne saivat ensimmäiset matolääkkeet ja niistä on otettu DNA-testit woolyturkin kantajuuden selvittämiseksi.4.2.2012

Pennuilla silmät auki ja kaikki alkavat kävellä. Uudet kuvat pentueen sivulla.

Bretonimme Camo täyttää tänään 1-vuoden :)27.1.2012

Ikäväksemme menetimme yhden tytön neljän vuorokauden ikäisenä. Muut pennut voivat hyvin, ensimmäiset kuvat pennuista niiden omalla sivulla.15.1.2012

Kajaanin näyttelyssä tänään Talut VAL ERI/2, SA ja bretonimme Camo (Riekkoalbuksen Carlo) JUN EH/2 ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään.

Tulevan pentueen isä Utamuutin Kaertok hienosti VSP, SERT ja CACIB. Viikon päästä meillä onkin toivottavasti sitten jo pennut maailmassa :)3.1.2012

Kiibu kasvattaa mahaansa tasaiseen tahtiin ja tulee tällä viikolla valmistautumaan synnytykseen tänne Iisalmeen.

Päivitetty Nuukin sivua.16.12.2011

Kiibu on ultrattu tiineeksi, odotamme pentujen syntyvän tammikuun lopulla. Lisätietoa pentuja-sivulla.20.11.2011

Kiibu on astutettu Karolla ! Lisätietoa pentuja-sivulla.16.11.2011

Timin (Quinault's Quiet Riot) ensimmäinen pentue syntyi eilen Tsaani-kenneliin. Toinen pentue syntyy O'Kinastar-kenneliin Englannissa lähi päivinä. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata näitä pentueita ja niiden kasvua.7.11.2011

Viikonloppuna Neatut-kasvatteja oli osallistumassa kisakentillä ja -urilla. Raid (Neatut Kakrayok) osoitti taitojaan agilityradoilla omistajansa Heinin kanssa. Onnistuneiden suoritusten myötä tuli siirto 2-luokkaan, onnittelut !

ALMAn sulanmaan kisoissa puolestaan Jokke osallistui valjakolla Jyry (Neatut Kadluk) ja Tika DS2 luokkaan ja samassa luokassa Ville ajoi parilla Kiibu (Neatut Kiibuyat) ja Paku. Pituk (Neatut Pitukotit) ja Timo osallistuivat koirajuoksuun.3.11.2011

Pati saavutti 24.10 kunnioitettavan 13-vuoden iän ! Neatut Q-pojat viettivät 5-vuotissynttärit lokakuun alussa ja W-pentue täyttää parin päivän päästä 7-vuotta. Voi miten aika kuluukaan !

Syksy on kulunut uuden työn, metsästyksen ja koirien treenauksen merkeissä. Treenissä tosin oli kolmen viikon tauko kennelyskän takia, mutta nyt ollaan taas terveitä. Talut ja Anna toimivat hyvin yhdessä ja niiden kanssa on kiva tehdä hommia.22.9.2011

Kaiken tapahtuneen jälkeen.. Olen päättänyt kuitenkin astuttaa Kiibun. Juoksu alkaa mahdollisesti hyvinkin pian. Uroksena upea nuori lupaus "Karo" Utamuutin Kaertok ja yhdistemä on todella mielenkiintoinen. Lisätietoa tulossa pentuja-sivulle pian ! Otan ennakkovarauksia vastaan pentueeseen.5.9.2011

Kävimme lauantaina Rovaniemellä näyttelyssä. Talut sai tuloksen VAL ERI/1, SA mutta ei sijoittunut tällä kertaa. Marin Nuuk sai tuloksen JUN ERI/1 niukassa kesäturkissa esiintyessään. Bretonimme Camo (Riekkoalbuksen Carlo) oli ensimmäisessä näyttelyssään ja tuloksena PEK1, KP, VSP-pentu.

Syksy on saapunut ja olen päässyt aloittamaan vetotreenit. Tarvitsin Talutille vetokaverin, joten Anna (Snoopy Face Annapolis) on nyt kokeilemassa miten yhteistyö alkaa sujua. Kiitos Hannalle tästä :)16.8.2011

Kävimme lauantaina Joensuun KV-näyttelyssä. Talut esiintyi hienosti ja sai tuloksen ERI/1, PU1, CACIB ja VSP :)19.7.2011

Pentuesuunnitelmani peruttu uroksen omistajan tehtyä ohari näin ihan viime ripussa. Pahoittelut pentuja odottaneille. Suosittelen ottamaan yhteyttä Tsaani-kenneliin koska sinne on hieno pentue suunnitteilla.27.6.2011

Jouduin muuttamaan pentuesuunnitelmaani terveysriskien takia. Uusi hieno uros löytyi onneksi nopeasti, kiitos Soilelle mahdollisuudesta käyttää Yukonia ! :)17.6.2011

Talut täytti eilen 3-vuotta.

Timi eli Quinault's Quiet Riot on käynyt tutkimuksissa ja se on täysin terve poika ! Timi on siis käytettävissä jalostukseen valikoiduille laadukkaille nartuille.11.6.2011

Pieksämäen näyttelyssä hyvä päivä ! Talut ROP ja Runalle ensimmäinen SERT sekä VSP.21.5.2011

Talut ja Runa kävivät silmätarkastuksessa ja molempien silmät ovat täysin terveet ! Myös Jyry (Neatut Kadluk) on täysin puhdas. Sekä Talut että Jyry ovat käytettävissä jalostukseen laadukkaille nartuille.15.5.2011

Kiibu oli tänään Ruotsissa näyttelyssä ja saavutti siellä ERI, PN1 ja VSP tuloksen !

Kiitos Ulla-Maija ja Ville hienosta työstä neidin kanssa. Juoksua odotellen !8.5.2011

Tohmajärvellä Talut AVO ERI/1, SA, PU1, VSP ja SERT = FI MVA !

Marin Nuuk oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään ja sai tuloksen JUN EH/1 oikein hyvällä arvostelulla.14.4.2011

Eilen Yepa täytti 5-vuotta, onnittelut O-pentueelle :)

Kiibu on silmätarkastettu uudelleen ja sen silmät ovat terveet. Samalla siitä otettiin kilpirauhaskokeet ja tulokset kertoivat, että Kiibu on täysin terve siltäkin osin. Astutussuunnitelma siis varmistui, lisätietoa tulee pentuja-sivulle heti kun uros on varmistunut.10.4.2011

Eilen kävimme Vaasan KV näyttelyssä. Talut esiintyi KÄY-luokassa ja saavutti ERI/1, SA, PU2, SERT ja vara-CACIB tuloksen.

Malamuuttien erikoisnäyttelyssä Mikkelissä Runa oli ensimmäisessä näyttelyssään ja sai ERI/2 tuloksen JUN-luokassa. Pituk (Neatut Pitukotit) oli VSP-veteraani. Onnittelut Jokelle näistä tuloksista !

Marin Nuuk oli erikoisnäyttelyssä upeasti BIS-pentu. Hieno aloitus näyttelyuralle !

Timi esiintyi NUO-luokassa ja saavutti tuloksen ERI/1, SA. Hienosti tehty !29.3.2011

Laumaan saapui uusi pieni. Camo on rodultaan bretoni ja siitä odotamme hyvää metsästyskoiraa tulevaisuudessa.

Talut on käynyt juoksemassa Joken valjakon mukana muutamia lenkkejä. Onneksi rekikelit vielä jatkuvat.20.3.2011

P-pentue on täyttää tänään 9-vuotta. Onnittelut ja halaukset kaikille !

Osallistuin tänään Kiimingin Aarnivalakiat-kisaan parin vuoden kisatauon jälkeen. Kiitos Jokke valjakon lainaamisesta !

Villen valjakossa REK2-tuloksen sai Kiibu (Neatut Kiibuyat). Minun valjakossa Jyry (Neatut Kadluk) ja Pituk (Neatut Pitukotit) saivat myös REK2-tulokset.19.3.2011

Talut suoritti ensimmäisen KVK1-tuloksen tänään Utajärvellä. Se veti helposti 5xomapaino ja jätimme tuloksen tarkoituksella tähän tältä kaudelta. Olen oikein iloinen !16.3.2011

K-pentue tänään 4-vuotta ! Onnitteluhalit kaikille kasvattajalta !7.3.2011

Talut tuli kotiin !!! Se treenasi lokakuusta asti Pekan nelikossa. Kauden kilpailuita varjosti huono tuuri narttujen juoksujen osuessa juuri kohdalle kahden päätavoitteen aikaan. Talut kuitenkin osoitti, että siinä on uroksella työhalut kohdillaan. Vaikka nartut yrittivät väkisin lisääntyä kiipeämällä jopa uroksen selkään, niin Talut uskoi ihan vaan sanallista käskyä ja keskittyi työhön. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että valjaat päällä se todellakin tekee vain töitä. Suuri kiitos Pekalle ja Marja-Liisalle kaikesta työstä pojan kanssa !27.2.2011

Rautavaaran SM-sprintissä Jokke ja valjakko saivat REK2-tuloksen. Valjakossa Jyry (Neatut Kadluk), Pituk (Neatut Pitukotit) ja Sikku (Trap Line Falcon Spirit) Onnittelut !15.2.2011

Ylämaan kuormanvetokokeessa lauantaina Jyry (Neatut Kadluk) teki päivän parhaan tuloksen joka oli 240kg ja 6.58 x op. Keli oli ollut todella nihkeä. Onnittelut Jyry ja Jokke KVK1-tuloksesta !11.2.2011

Sivun päivitykset jääneet tekemättä omien kiireiden vuoksi..

Talut viettää talven taas Ylämaalla treenaamassa ja kilpailemassa Pekan valjakossa.

Hino on puolestaan Patin kaverina ja meidän lenkkiseurana.Arkisto 2010| Arkisto 2008-2009 | Arkisto 2007 | Arkisto 2006 |Takaisin ylös