Arkisto 2010 | Arkisto 2007 | Arkisto 2006 |23.12.2009


14.12.2009

Viikonloppu kului Helsingissä Voittaja -09 ja Pohjoismaiden Voittaja-09 näyttelyissä kehätoimitsijana. Näyttelyyn osallistui myös Talut. Lauantaina se sai JUN EH/2 tuloksen. Sunnuntaina malamuutit arvosteli Hollantilainen kasvattaja-tuomari Erna Upmeijer ja Talutin tulos hienosti JUN ERI/1, PU3 ja PMJV-09 !! Kiitos esittämisestä Hannalle ja Marja-Liisalle ja Pekalle kaikesta muusta ! Talutin sisko Yona "Cahppes Miss Qrendi" saavutti tuloksen JUN ERI/1, PMJV-09, joten onnittelut Marja-Liisalle ja Pekalle ! Suuri kiitos kasvattajille Anci ja Henrik, on nämä hienoja sisaruksia !


Kiitos Jonelle Patin ja Tumpun hoidosta viikonloppuna!!

6.12.2009

Talut on nyt etelässä treenissä Marja-Liisan ja Pekan luona, koska totesin että nuoren koiran kehityksen kannalta on parasta saada se juoksemaan kokonaiseen valjakkoon ja oppimaan valjakkotyöskentelyä kunnolla. Talut kävi myös silmätarkastuksessa ja sen silmät ovat terveet ! Treenien lisäksi Pikku-Ritari on menossa pitkästä aikaa myös näyttelyihin, Helsinkiin Voittaja-näyttelyihin. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikesta Kiuru-Mertala perheelle !!


Kotona on tyytyväiset vanhukset, varsinkin Tumppu nauttii kun ei ole Talut riehumassa. Vanhukset käyvät iloisesti vielä kävelylenkeillä ja pakkaset näytti piristävän niitä vain lisää..

5.11.2009

W-pentue on tänään 5-vuotta vanhoja.. Halaukset Arwenille ja Widolle !

23.10.2009

Tänään tuli Dna-testien tulokset koskien malamuuteilla tavattavaa pitkäturkkisuusgeeniä, joka molemmilta vanhemmilta saatuna aiheuttaa pitkäturkkisuutta. Testatut koirat olivat Talut, Jyry ja Kiibu. Kaikkien kolmen osalta tulos oli N/F eli tarkoittaa sitä, että kaikki ovat geenin kantajia, mutta eivät itse pitkäturkkisia.

15.10.2009

K-pentueesta Pinga (Neatut Kepingayok) on käynyt terveystutkimuksissa. Lonkat B/B ja kyynärät 0/0 - terve tyttö siis! Kiitos omistajille tytön käyttämisestä tutkittavana!

13.10.2009

Jämillä ajettiin viikonloppuna sulanmaan kisat, joista on monta mukavaa uutista.. Ensinnäkin Talut osallistui siellä ensimmäiseen kilpailuunsa. Se juoksi Pekan valjakossa siskonsa Yonan (Cahppes Miss Qrendi) ja Yepan (Neatut Ongomiark) kanssa. Vasta 15kk ikäiset Talut ja Yona juoksivat johtoparina ja toimivat hienosti joten valjakko saavutti REK2-tuloksen. Hieno aloitus nuorille koirille, SUURI kiitos Pekalle ja Marja-Liisalle Talutin tuloksesta !!


1R-luokassa Marja-Liisa osallistui Hinon (Neatut Kiluagnaq) kanssa. 2R-luokassa nopein malamuutti-ajaja oli Ville koirien Kiibu (Neatut Kiibuyat) ja Miki kanssa, toiseksi sijoittui Jokke pojilla Pituk (Neatut Pitukotit) ja Jyry (Neatut Kadluk). Mukava kun näin moni kasvatti oli taas osallistumassa !

 

Päivitetty tulossivuja Talutin, Kiibun, Pitukin ja Jyryn osalta. Uudet kuvat Kiibun ja Talutin sivuilla, uusia kuvia myös Talutin, Kiibun, K- ja O- ja Q-pentueiden albumeissa.7.10.2009

Q-pentueen pojat Mitak ja Mörri täyttävät tänään 3-vuotta, paljon Onnea !

5.10.2009

Mukava viikonloppu ALMAn syyspäivillä takana, kiitos kaikille. Talut pääsi juoksemaan Pekan tiimin kanssa ja nautti silminnähden ! Uusia kuvia tulee pian..

22.9.2009

Yepa (Neatut Ongomiark) haki viikonloppuna Hyvinkäältä jälleen Vara-Sertin (PN2), tämä on sille jo 7. sellainen. Viimeisen metsästys voi olla tiukassa!

 

Jokke lähetti kuvia Pitukista (Neatut Pitukotit) ja Jyry (Neatut Kadluk). Nämä pojat edelleen tulevat toimeen keskenään hyvin. Pituk on 7½ vuotta ja Jyry 2½ vuotta. Lisätty uusi kuva molempien omaan galleriaan.

 

15.9.2009

Kasvattini Remu (Neatut Kunwaktok) on käynyt silmäpeilauksissa ja todettu terveeksi!13.9.2009

Kasvattini Raid (Neatut Kakrayok) aloitti tänään agilityuransa sijoittumalla 2. puhtaalla 0-tuloksella. Kiitokset ja onnittelut Heinille ja Raidille !


Yepa (Neatut Ongomiark) sai tänään vara-sertin PN3-sijoituksella Porvoon näyttelyssä. Onnittelut Marja-Liisa, Pekka ja Yepa !24.8.2009

Päivitetty uusia kuvia Talutin, Tumpun ja Patin gallerioihin. Kiitokset Jokelle kameran lainasta!3.8.2009

Mikkelin KV-näyttelyssä 25.7.2009 Yepa (Neatut Ongomiark) esiintyi hienosti käyttöluokasta rotunsa parhaaksi. Saldo siis KÄY ERI/1, PN1, ROP, SERT ja CACIB. Onnea!!

 

Surullisena uutisena sain tiedon Pilven (Neatut Piviliktok) pois nukkumisesta pari viikkoa sitten. Osanottoni koko omistajaperheelle, kaipaamme kaikki Pilveä yhtä paljon..

Kesän aikana olen saanut tilaisuuden tavata pari kasvattia joita olen nähnyt harvoin. Kiitos Remun (Neatut Kunwaktok) ja Pingan (Neatut Kepingayok) omistajille. Ihana nähdä kasvattien elävän onnellista elämää :-)16.6.2009

Talut tänään 1-vuotta !!! Kuinka aika kuluukaan nopeaan... Kesä on koittanut, karvat irtoilee laattoina ja lenkkeilyä harrastetaan kelin mukaan kävellen tai pyörällä. Koirat ovat olleet välillä maalla hoidossa omien kiireiden vuoksi, kiitos Marille ja Kirsille hoitamisista !


23.5.2009

Jämin kisoissa osallistumassa monta kasvattia: 1R-luokassa Ville ja Kiibu (Neatut Kiibuyat), Sini ja Poke (Neatut Pokertalik). 2R-luokassa Virve, Savu (Neatut Palarpok) ja Sisca sekä Jokke, Sikku ja Jyry (Neatut Kadluk). BM-luokassa Jokke ja Pituk (Neatut Pitukotit).


16.5.2009

Olimme tänään Ristijärven ryhmänäyttelyssä. Talut esiintyi toista kertaa virallisessa näyttelyssä ollen hienosti hyvällä arvostelulla JUN ERI/1, PU1, ROP ja ensimmäinen SERT !  Osallistujia oli 8 malamuuttia yhdeksästä ilmoitetusta, tuomarina Maret Kärdi Virosta. Jyry (Neatut Kadluk) esiintyi käyttöluokassa ollen KÄY EH/1 ja Sikku (Trap Line Falcon Spirit) oli KÄY EH/2. Kiitos Annelle ja Sarille mukavasta seurasta!27.4.2009

Viikonloppuna olimme Lahdessa malamuuttien erikoisnäyttelyssä. Talut oli junioriluokan nuorin uros. Se sai tuloksen ERI/3. Wilman esiintyi veteraaniluokassa tuloksella ERI/2.19.4.2009

Yepa (Neatut Ongomiark) on tällä kertaa uutisten aiheena.. ensinnäkin Yepa sai Lappeenrannasta 11.4 vara-sertin, sitten se vietti 3-vuotissynttäreitään 13.4 ja viimeisimpänä hienot uutiset Outokummun näyttelystä eilen, josta tuloksena oli ROP ja SERT ! Onnittelut näistä kaikista asioista suuren halauksen kera !5.4.2009

Viikonloppureissussa Ruotsin Arvidsjaurissa järjestetyssä Polarhundprov1-kokeessa saatiin hienosti seitsemälle suomalaiskoiralle hyväksytyt tulokset. Patin poika Pituk (Neatut Pitukotit) saavutti näin myös samalla Ruotsin muotovalion arvon. Joken valjakossa juoksi lisäksi Sikku ja Jyry (Neatut Kadluk). Jyry on vasta täyttänyt 2-vuotta, joten hieno suoritus nuorelta koiralta. Onnellinen olen myös toisen Patin lapsenlapsen Rompun (Snowhow Smoky Ronya) hyväksytystä tuloksesta ! Onnittelut Markolle ja Annelle Nickin tuloksesta, sekä tietysti onnittelut muille valjakon koirien omistajille: Virvelle Rompun ja Wican puolesta ja Hannalle Antin puolesta !!! Kiitos hauskasta matkasta ja seurasta Annelle, Markolle ja Jokelle !! Markon aika oli 5:28:50 ja Joken 5:38:26.

Ja kiitos Jounille Tumpun ja Talutin hoidosta, ja Tiinalle lenkkeilystä :-)" Alla vielä muutama kuva kokeesta, Joken ja Markon lähtö ja maaliintulot. Päivitetty myös K-pentueen sivua, Remulle uusi kuva, lisätty Mitakille uusi kuva ja pari uutta kuvaa Talutin galleriaan.
23.3.2009

Kiibu osallistui Raajärvellä ajettuihin SM-kisoihin Kaarlon valjakossa. Valjakko sijoittui malamuuttien kolmanneksi saavuttaen REK2-tuloksen. Kiitos Kaarlo tästä tuloksesta !

P-pentue vietti 20. päivä 7-vuotis synttäreitään, joten paljon onnea kaikille ! Halauksia ja rapsutuksia jokaiselle !!16.3.2009

Paljon Onnea K-pentueelle, joka täyttää tänään 2-vuotta !! Halauksia ja rapsutuksia kaikille !

Viikonloppuna oli taas Neatut-kasvatteja aktiivisesti osallistumassa kokeissa..

Lauantaina Utajärvellä KVK1-tuloksen saavuttivat Savu (Neatut Palarpok) ja Yepa (Neatut Ongomiark). Molempien kohdalla omistajat lopettivat koiria säästellen onnistuneeseen suoritukseen joten tulokset olivat: Savu 13,5 x omapaino (405 kg) ja Yepa 8,28 x omapaino (265 kg).

Näiden omien tyttöjen lisäksi olen todella iloinen koko talven ajalta Patin lastenlasten menestyksistä kuormanvedon saralla. Nartut Laikku ja Romppu ovat osoittaneet todella hienoja otteita, joten onnittelut taustatiimeille ! Varsinkin Laikun tulos Utajärvellä on kerrassaan upea: 21,91 x omapaino (723 kg)!

Sunnuntaina Kiimingin Aarnivalakialla valjakoiden kokoonpanot muodostuivat hieman poikkeuksellisesti ja viime hetken sairastumiset aiheuttivat vielä muutoksia sekä kuskien että koirien osalta.. Upottavalla uralla käytiin kuitenkin mukava kisa ja siihen osallistui hieno määrä kasvatteja:

Savu (Neatut Palarpok) juoksi Annen valjakossa tuuraamassa ihan viime hetken päätöksellä ja saavutti REK2-tuloksen. Pituk (Neatut Pitukotit) juoksi Joken valjakossa REK3-tuloksen. Minä itse ajoin Jyryn (Neatut Kadluk) ja Yepan (Neatut Ongomiark) muodostamalla valjakolla tuloksen REK3. Hyvin pari pelasi vaikka olivat tutustuneet toisiinsa vasta edellisenä päivänä ihan lyhyellä lenkillä jota en edes itse ajanut.. Kiibu (Neatut Kiibuyat) juoksi tutun Nickin rinnalla mutta viime hetken muutoksella täysin tuntemattoman kuskin eli Pekan luotsaamana REK3-tuloksen. Hino (Neatut Kiluagnaq) uppuroi Marja-Liisan valjakossa pehmeällä uralla vetäen reen lisäksi pariaan Iraa mukanaan seisingistä, ja niin valjakko jäi ilman tulosta tällä kertaa..

Talut täyttää tänään 9kk eli on virallisesti nyt juniori-iässä..11.3.2009
Viikonloppu kului perinteisissä merkeissä ALMAn talvipäivillä hyvässä seurassa. Itse en osallistunut mihinkään kisaan, mutta seurasin sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla omien koirien ja kasvattien osallistumista.

3 km hiihtoluokassa Pati näytti, että veteraanikin vielä vertyy vauhtiin ja sijoittui hienosti neljänneksi Joken ollessa hiihtäjänä. Talut starttasi ihka ensimmäiseen kisaansa samassa luokassa Teemun kanssa ja sijoittui viidenneksi. Ja Teemun kertoman mukaan aika olisi ollut selvästi parempi, jos Yona-siskon ohitus ei olisi sotkenut ajatuksia hetkeksi..1-päiväisessä kisassa Ville ajoi toiseksi parilla Kiibu (Neatut Kiibuyat) ja Nicki. Hienoa ja kiitos Ville !"

Neatut-kasvatteja oli osallistumassa useita. Savu (Neatut Palarpok) ja Virve keräsivät palkintokaappiin 3km hiihdon 3-palkinnon sekä kuormanvedosta 2-palkinnon. Yepa (Neatut Ongomiark) puolestaan voitti kuormanvedon Marja-Liisan ohjaamana ! Se osallistui nyt ensimmäistä kertaa kuormanvetoon ja veti hienolla tyylillä, joten mielenkiintoista on nähdä kuinka se tulevaisuudessa kehittyy tässä lajissa. Lisäksi Yepa osallistui 2-päiväiseen valjakkokisaan yhdessä Pekan ja Hinon (Neatut Kiluagnaq) kanssa. Pituk (Neatut Pitukotit) osallistui myös kuormanvetoon sekä valjakkokisoihin Jyryn (Neatut Kadluk) kanssa Joken valjakossa. Poke (Neatut Pokertalik) juoksi Sinin valjakossa 1-päiväisessä kisassa. Mitak (Neatut Qixamitautit) osallistui 3 km hiihtoon Annan kanssa. Kiitos omistajille ja kuskeille !!

Kiitos kaikille vanhoille ja uusille tutuille mukavasta viikonlopusta !! Kiitos yhdistyksen jäsenille tultuani valituksi yhdistyksen puheenjohtajaksi välivuoden jälkeen. Päivitetty myös Mitakin, Jyryn, Pitukin ja Sikun tulossivuja.2.3.2009
Kiuruveden kuormanvetokokeessa Pituk (Neatut Pitukotit) veti hyväksytyn tuloksen KVK1 kertoimella 10.0 x omapaino.

Perjantaina kävin omien koirien kanssa työkeikalla kuljettamassa eläkkeelle jäävän henkilön pois työpaikaltaan. Koirat toimivat moitteettomasti ja hoitivat homman hienosti!23.2.2009
Lauantaina Talut avasi näyttelyuransa Tuusniemen näyttelyssä. Se esiintyi ilahduttavan hyvin vähäisestä harjoittelusta huolimatta ja tulos oli ROP-pentu. Seuraavan kerran poika esiintyy sitten jo juniori luokassa.

Sunnuntaina olin handlerina Äkryllä. Oli mukava tavata monia tuttuja ja seurata kisoja kun muutti-valjakoita oli niin paljon. Neatut-kasvateista uralla ähelsivät taas Pituk, Jyry, Yepa ja Hino. Hino saavutti kisoissa REK3-tuloksen.17.2.2009
Viikonloppu kului mukavissa merkeissä Rautavaaralla PM-kisojen toimitsijana. Osallistumassa oli Neatut-kasvateista Pituk, Jyry, Yepa ja Hino osallistuen 4S-luokkaan. Samat kasvatit osallistuivat edellisenä viikonloppuna myös Ruuhikierrokselle, joten kiitos omistajille taas aktiivisuudesta.

Omista koirista mukana matkassa olivat Pati ja Talut, joista Marja-Liisa otti hienoja uusia kuvia.. Kiitos niistä !

Tumppu vietti viikonlopun hoidossa ja oli nauttinut olostaan aivan silminnähden. Kiitos Jounille hyvästä hoidosta !

Talut täytti eilen 8kk. Sen kanssa alamme valmistua elämän ensimmäiseen näyttelyyn joka on ensi lauantaina.2.2.2009
Viime viikonloppuna oli kasvattejamme jälleen osallistumassa kisoihin. Yepa, Jyry ja Pituk saavuttivat REK2-tuloksen Kasarin Salpasäpinöissä ja Raid saavutti REK3-tuloksen Ohkolan Talviajoissa. Kasvattajana voi olla jälleen hyvin tyytyväinen. Kiitos jälleen kaikille omistajille aktiivisuudestanne!

Lisätty kuvia Talvi-albumiin sekä Tumpun albumiin.29.1.2009
Tumppu juhlii tänään 12-vuotissynttäreitään ja tulee saamaan mm suurinta herkkuaan VESIRINKELEITÄ ja paljon rakkautta ♥! Onnea myös kaikille sisaruksille!26.1.2009
Viime viikonloppuna pidetyissä Jongunverran Ajoissa oli kisaamassa useita kasvattejamme. Kisoissa kävi Pituk, Jyry, Yepa, Hino, Kiibu ja Raid. Kiibu saavutti REK2-tuloksen. Kiitos aktiivisuudesta kaikille omistajille! Kuvia tulossa myöhemmin.18.1.2009
Patin tilanne jäikin seurantaan pariksi kuukaudeksi, koska toinen eläinlääkäri oli sitä mieltä, että ei ole mitään syytä operoida sitä juuri nyt. Seuraamme tilannetta ja katsomme sitten onko leikkausta ollenkaan syytä tehdä.

Kiibun kuvaustulokset tulivat ja se on terve tyttö. Jyry tullaan kuvaamaan myöhemmin uudelleen, koska kennelliitosta arveltiin, että lonkissa ollut löysyys hyvinkin voi tiivistyä iän myötä.14.1.2009
Talvi on kauneimmillaan mutta tämän kertaiset uutiset eivät ole mitään iloisia uutisia.. Jyryn lonkkatulos oli hieman yllättävä C mutta tämä on taas osoitus siitä, että tulos voi poiketa reilusti siitä mitä oli kuvanneen eläinlääkärin näkemys asiasta.. Vielä ikävämpi uutinen on se, että Patilta löytyi kasvaimia. Se menee leikkaukseen perjantaina ja vasta sitten selviää tarkemmin mistä on kyse. Voin vain toivoa että ei mitään suurta löytyisi ja se toipuisi pian takaisin ennalleen..3.1.2009
Uusi vuosi, uudet kujeet. Päivitetty uusia kuvia Talutin ja K-pentueen Jyryn sivuille sekä albumeihin. Lisätty uusia kuvia Talvikuviin. Lisätty myös uusi linkki, Austrian Wolf-kennel.24.12.2008


9.12.2008
K-pentueesta Kiibu ja Jyry on käynyt lonkka- ja kyynärkuvauksissa. Jäämme odottamaan tuloksia kennelliitosta.2.12.2008
Wilma täytti viime viikolla 9-vuotta !

Viime viikon kaunis talvisää on muuttunut jälleen ikävän märäksi loskaksi ja jääksi.. Normaali talvikeli olisi kyllä kiva..20.11.2008
Uutta kotia etsinyt narttu on menossa koeajalle, joten ehkäpä se näin löysi pikaisesti uuden kodin.. Toivotaan parasta !

Lisätty uusia kuvia Kotona-galleriaan sekä Talutin galleriaan.12.11.2008
P-pentueesta oleva narttu etsii uutta kotia, tässä olisi ihmisystävällinen sylikoira harrastekaveriksi.. Lapsiperheessä elänyt, työskennellyt valjakossa erilaisissa kokoonpanoissa.

Tulee toimeen urosten kanssa, mutta ei narttujen ja pienten koirien, joten mieluiten joko elämään ainoana koirana tai uroksen kaveriksi. Lisätietoja saat soittamalla minulle.
-Anne 050-379963110.11.2008
Uudet sivut ovat viimein valmiit ja julkaistu. Toivottavasti viihdytte uusilla sivuilla! Etusivulta löydätte sivukartan, joka helpottaa sivuihin tutustumista ja voitte jättää myös tervehdyksen vieraskirjaan etusivun linkistä.

Lisätty uusia kuvia koirien omiin gallerioihin.5.11.2008
Paljon onnea Neatut W-pennuille 4-vuotispäivän johdosta!4.11.2008
Pati meni hoitoon pariksi päiväksi Joken luo.31.10.2008
Ensimmäinen lumentapainen maassa aamulla, päivällä alkoi sataa taas vettä, mutta koirat kerkesivät käydä nauttimassa tuosta valkoisesta hiekkamontulla vapaana juoksemalla.25.10.2008
Jyry (Neatut Kadluk) hienosti PU4-sijoitukselle Seinäjoella. Poika on kehittynyt kovasti ja oli esiintynyt hienosti vähäisestä harjoituksesta huolimatta.24.10.2008
PATI täytti 10-vuotta !! Rouva-koira kavereineen sai runsaasti herkkuja tasavuosien kunniaksi. Pati on edelleen energinen ja virkeä ikävuosista huolimatta22.10.2008
Mörri (Neatut Quin'Zhee) tuli hoitoon mamman luo Pauliinan ulkomaan matkan ajaksi.19.10.2008
Riihimäen canicross-kisoissa joukkueluokissa osallistumassa kasvatit Yepa (Neatut Ongomiark) Hino (Neatut Kiluagnaq) ja Raid (Neatut Kakrayok).16.10.2008
Talut sai viimeisen pentu-rokotuksen ja painoa pojalla oli 17kg.7.10.2008
Q-pojat täyttivät 2-vuotta !5.-8.10.2008
Lomalla pohjoisessa. Vietin muutaman ihanan päivän mökkeilemällä ja vaeltelemalla Pallas-Yllästunturien kansallispuiston reunamilla Kesänkijärvellä. Reppukoirana mukana Pituk. Seurana reissussa olivat Mari & Wilma ja Virve & Romppu. Kiitos heille kaikesta !!!1.10.2008
Muutto takaisin Iisalmeen. Ensimmäinen muuttokuorma ja koirien häkit siirretty tänään.24.7.2008
"Muistoissa"-sivu päivitetty9.6.2008
Päivitykset sivuille jäljessä muutto ym kiireiden vuoksi.. Uutiset eivät ole tällä kertaa hyviä.. Viikko sitten maanantaina Hino kävi silmä tarkastuksessa ja sillä todettiin kaihi. Emme voi sanoin ilmaista kuinka pahoillamme olemme omistajien puolesta !!

Torstaina Mitak puolestaan sai vatsalaukunkiertymän ja se jouduttiin leikkaamaan keskellä yötä. Leikkaus onnistui hyvin, kiertymä ei ollut onneksi paha ja se pääsi nopeasti leikkaukseen. Poika on alkanut toipua normaalisti.. Toivottavasti se paranee ennalleen !

Jokke ja Mari kävivät osan koirien kanssa ALMAn kesäpäivillä ja viettivät mukavan viikonlopun tuttujen seurassa..25.5.2008
Rokuan kisoissa 1-koiran kärryluokassa käytiin kisaa Neatut-kennelin keskinäisestä paremmuudesta. Jokke ja Pituk kulkivat kovemmin ja voittivat Annen ja Mitakin. Lisäksi Anne osallistui juoksun harrastesarjaan Jyryn kanssa. Mukavat kisat vaihtelevilla mutta pehmeillä urilla. Koirilla riitti intoa vaikka sää jo alkaa olla aika lämmin vetotouhuille.. Osallistumassa oli näiden omien poikien lisäksi myös Neatut-neiti Yepa.24.5.2008
Jyry ja Wilma hakivat tänään Sotkamosta molemmat EH-tulokset.. Kummallakin oli tuomarin mielestä korvat liian ylöskiinnittyneet ja kulmauksia liian vähän. Näin siis tällä kertaa. Kesän ajan jätämme näyttelyt väliin. Sulanmaankisoja on näköpiirissä vielä parit ennen kesätaukoa..18.5.2008
Jyry kävi eilen elämänsä ensimmäisen kerran näyttelyssä. Maalaispoika oli kummissaan mutta käyttäytyi nätisti, tulokseksi tuli EH/1.10.5.2008
Päivitetty linkkisivua ja uusia kuvia Jyrystä sen omalle sivulle ja albumiin.8.5.2008
Päivitetty pari uutta kuvaa K-pentueen sivulle. Remu-poika on ollut hoidossa parin viikon ajan. Se on päässyt juoksemaan muutaman kerran pyörän kanssa ja tietysti leikkinyt Jyry-veljen kanssa. Hyvin on kaupunkikoira-Remu viihtynyt myös öitä ulkona.23.4.2008
Lisätty pari kuvaa erkkarista "näyttelykuvia"-sivulle. Meidän oma kuvaajamme oli niin hurjan tarkkaavainen, että Wilman voitto meni häneltä täysin ohi ja siten siitä ei ole yhtään kuvaa omalla kameralla.. Eli otamme kiitollisena vastaan, jos jollakulla on onnistunut kuva Wilmasta..22.4.2008
Mitakin tulokset lisätty Q-pentueen sivulle.20.4.2008
Alaskanmalamuuttien erikoisnäyttelyssä Jyväskylässä Wilma esiintyi pitkän tauon jälkeen kehässä ikänsä mukaisesti jo veteraani-luokassa ja saavutti hienosti BIS-veteraani voiton !! Tuomarina rodun kasvattajatuomari Mrs Barbara Brooks USAsta.

Sen verran vetreää liikettä löytyy yhä, että ehkä sen kanssa voisi silloin tällöin kehässä pyörähtää... Varsinkin kun se itse tykkää olla esillä ja selvästi nauttii saamastaan huomiosta. Pitukia sitä vastoin ei näyttelytouhut kamalasti tällä kertaa innostanut.. Se viihtyy selvästi paremmin työntouhussa..

Kasvattejamme oli myös mukana yhtensä kuusi. Päivän parhaisiin tuloksiin ylsivät nartut Savu (Neatut Palarpok) ja Yepa (Neatut Ongomiark). Kasvattaja-ryhmänkin esitimme ja lopuksi Paras Pari-kisassa kävivät pyörähtelemässä Pituk ja Yepa.

Näyttelyn voitto meni tällä kertaa Norjaan Jazz-nartulle ja onnittelimme lämpimästi Trap Line-kennelin omistaja Petteriä voitosta. Onnittelut Virpille ja Mintolle parhaan uroksen sijoituksesta, Raijalle parhaasta kasvattaja-ryhmästä sekä myös muille menestyneille !!

Viikonlopun vietimme muuten tiiviissä tunnelmassa mökillä nauttien hyvästä seurasta. Kiitos kaikille mukana olleille !! Naapurissa majoittuivat näyttelyn ulkomaalaiset ja niinpä pääsimmekin illalla vielä vaihtamaan kuulumisia, puhumaan malamuuteista ja tapaamaan jälleen myös aina niin ihastuttavan Thunderin sekä muita "sukulaiskoiria"13.4.2008
Onnittelut koko O-pentueelle eli Yepalle 2-vuotissynttäreiden johdosta !!!11.4.2008
Päivitetty uusi kuva alla olevaan linkkiin viikonlopun kisoista sekä lisätty vähän juttua WSA-kisoista Juttu-sivulle8.4.2008
Päivitetty juttua viikonlopusta juttusivulle TÄNNE.7.4.2008
Mielenkiintoinen viikonloppu..
Anne lähti perjantaina ajamaan kohti pohjoista suuntana Kemijärvi ja Oinakka-sprint. Valjakossa hänellä juoksi Jyry ensimmäistä starttiaan ja lainakoira Awa. Nuoret suorittivat homman todella hienosti tuloksena voitto ja Awalle REK1-tulos. Jyry oli liian nuori osallistumaan kokeeseen mutta muutenhan sillekin olisi tullut sama tulos. Toiseksi kisassa tuli Ville jolla juoksi valjakossa myös Kiibu, joka sekin olisi saanut ykköstuloksen jos ikää olisi ollut tarpeeksi. Hieno avaus sisaruksilta ensimmäisissä kisoissaan joten pakko olla tyytyväinen näihin lapsiin !!! Onnittelut Sarille Awan tuloksesta ja Suuri Kiitos koiran lainasta - mahtava tyttö !!! Kiitos Villelle kaikesta työstä Kiibun kanssa !

Jokke lähti perjantaina myös kohti pohjoista.. Hänellä suuntana oli Kempeleen kautta Kiruna jossa hän osallistui Ruotsin käyttökokeeseen Pitukilla ja Sikulla matkaseuranaan Marko ja Anne. Sääolosuhteet vain tällä kertaa todella hyydyttivät mahdollisuudet onnistua kokeessa.. Lumituisku tukki urat niin pahoin, että valjakot rämpivät pahimmillaan vyötäröitä myöden hangessa. Uraa huoltaneet kelkkamiehetkään eivät pystyneet seuraamaan missä ura todella kulki. Lauantai-iltana Joken ja Markon kommentti oli, että tämä oli vielä astetta pahempaa kuin 2005 vuoden Keminmaan kisa, joten jokainen siellä mukana ollut tai kisasta ALMA- lehdestä lukenut voi kuvitella olosuhteet.. Sunnuntaina kukaan kokeeseen osallistunut ei jatkanut uralle. Joken ja Markon ainoa lohtu oli, että he olivat ne kaksi nopeinta valjakkoa lauantaina...

Että on tämä valjakkotouhu parhaimmillaan todella kivaa - ajat satoja kilometrejä kisapaikalle, maksat kalliit maksut, hikoilet ja rämmit umpihangessa kellon tikittäessä päässäsi ja toteat, että "juu-ei, ei onnistu" ja sitten ajat takasin kotiin satoja kilometrejä väsyneenä ja aamulla töihin...

Tähän on hyvä lopettaa tämä kisakausi johon on mahtunut todella hienoja kokemuksia ja monenlaisia kisoja !! Kiitos kaikille kisakumppaneille ja seurana olleille ! Ensi vuonna uudet kisat ja uudet kujeet.. Näkemisiin !30.3.2008
Pati ja Jyry kävivät eilen silmätarkastuksessa ja molemmilla oli ihan puhtaat silmät. Tänään Sikku kävi elämänsä ensimmäisen kerran kuormanvetokokeessa ja suoritti sen hienosti läpi kertoimella 9.34 x omapaino. Kunnia tuosta tuloksesta kuuluu Jokelle joka sai harjoitettua sähäkän pikku-rouvan rauhoittumaan myös kuormanvetoon.26.3.2008
Mitak kävi tänään lonkka- ja kyynärpääkuvissa sekä samalla kastraatiossa. Jäämme odottamaan kuvaustuloksia Kennelliitosta. Lisätty uusia kuvia Mitakin albumiin ja K-pentueen sivulle.22.3.2008
Päivitetty uusia kuvia Jyryn sivulle ja sen albumiin sekä talvikuviin. Lunta on puoli metriä ja rekikelit parhaimmillaan, joten kaikki koirat ovat päässeet reippaille rekiretkille. Tänään hajaannuimme eri mittaisille retkille ja kumpikin kävi makkaranpaistossa laavulla valjakkonsa kanssa..20.3.2008
Onnittelut koko P-pentueelle joka täyttää tänään 6-vuotta sekä kiitos omistajille yhteisistä vuosista !! On ihan uskomatonta kuinka aika on mennyt ja kuinka paljon mahtuu noihin vuosiin.. Pituk juhlisti synttäreitään mielitouhussaan eli se pääsi tänäänkin nauttimaan upeasta pakkasaamusta metsän rauhaan rekiretken merkeissä. Aivan upeaa ja hienoa ajella tällaisina aamuina :-D

Päivitetty uusia kuvia "talvikuvia"-sivulle ja Q-pentueen sivulle.18.3.2008
Päivitetty uusia kuvia Kiibusta sen omalle sivulle ja K-pentueen sivulle.16.3.2008
K-pentue täyttää 1-vuoden. Onnittelut koko porukalle ja kiitos kaikille omistajille kuluneesta vuodesta ! Päivitetty yksi uusi kuva pentueen sivulle.. Kiibu tuli viikoksi hoitoon, joten yritämme ottaa siitäkin uusia kuvia lähi päivinä.

Ennakkosuunnitelmasta poiketen osallistuimme tänään myös Kiimingin kokeeseen kahdella valjakolla. Jokke teki suunnilleen normaalin suorituksen vaikka Sikku ei ollutkaan ihan parhaimmillaan. Anne ajoi parilla Pati ja Mitak, jotka eivät ole koskaan aiemmin juosseet samassa valjakossa, ne toimivat kyllä hyvin mutta kumpikaan ei tehnyt ihan parastaan. Ohitukset sujuivat hienosti ja suurin osa vapaana, joten koirien toimivuuteen voi olla tyytyväinen. Pati-rouva jäähdyttelee uransa viimeisiä kisoja joten sen kanssa jokainen osallistuminenkin on hieno asia..14.3.2008
Kasvattimme Mörri kävi silmätarkastuksessa ja sai terveen paperit.. Jyrylle ja Patille on varattu myös silmätarkastusaika maaliskuun loppuun ja Mitak on menossa parin viikon päästä lonkka- ja kyynärkuviin..

Ajokelit huononivat selvästi, mutta vielä onneksi pääsee reellä. Harmittaa, että kauden lopulle suunnitelluista kisoista kaksi peruttiin. Toivottavasti kelit vielä kuitenkin säilyvät jotta ajokautta pystyttäisiin jatkamaan edelleen.11.3.2008
WSA Åsarna, reissusta asiaa on niin paljon, että kaiken käsittely vie aikaa... Voi vain todeta että OLI UPEAA, OLI HIENOA saada olla mukana kokemassa se kaikki ihan itse.. Tekstiä ja kuvia matkalta tulee myöhemmin lisää TÄNNE.
ALMA-tiimin kisablogiin TÄSTÄ.3.3.2008
Wilma teki upean tuloksen Vaajakoskella kuormanvetokokeessa. Se veti 15.03 x omapaino tuloksen, joka on virallisessa kokeessa vedettynä narttujen ennätyskerroin !! Viikonlopun aikana nähtiin monia hienoja vetoja ja tuloksia. Onnittelut lauantain voittajaparille Sofia ja Bogi sekä sunnuntain voittajaparille Marko ja Hugo !! Olemme ylpeitä myös Patin lastenlasten Laikun ja Pepin hienoista tuloksista, onnittelut omistajille !29.2.2008
Päivitetty K-pentueen sivua25.2.2008
ALMAn talvipäivät Nurmeksessa ovat takana. Puh-huh, olipa vilinää ja touhua ihan riittämiin taas ihan joka päivä. Kiitos kaikille leiriläisille, oli taas kiva tavata kaikkia tuttuja ja saada uusia sellaisia !

Viikonlopun kisoissa osallistui Tumppua vaille kaikki koiramme. Jokke ajoi kaksipäiväisen kisan kolmikolla Pituk, Sikku ja Pati sijoittuen luokan toiseksi. Anne ajoi lauantain kisan Wilmalla ja Mitakilla sijoittuen kolmanneksi. Jyry pääsi osallistumaan lyhyeen hiihtokisaan lainakuski Kaarlon kanssa ja he sijoittuivat kolmanneksi. Kuormanvedossa Wilma veti hienosti SM-kolmoseksi ! Pati-rouva jäähdytteli uransa viimeisessä kuormanvedossa vielä ihan mukavan tuloksen 9.80 x omapaino. Tämä oli siis sen viimeinen kisa tässä lajissa.

Ylpeänä voimme kertoa myös, että Pituk voitti Paras Harrastemalamuutti 2007 kisan ja sai kiertopalkinnon takan reunalle vuodeksi. Erityisesti olemme iloisia koska viime vuonnahan palkinto oli siskotyttö Savulla - Hyvä P-pentue !

Erityisen tyytyväisiä olemme siitä, että talvipäivillä kisasi jokaisesta pentueestamme kasvatteja. Kiitos kaikille omistajille aktiivisuudesta !! Kuvia päivitetään myöhemmin...20.2.2008
 

Rakkalle Nanalle:
"Yhteinen aika pian lopussa on,
sitä hyväksyä on vaikeaa.
Päivät nuo leikin ja riemun auringon
taivaanrannan taakse katoaa.

Kohta sammuu säde viimeinen,
siitä kiinni pitää voi mä en.

Sä oot mun pieni rakas ystäväin,
juosta kanssas mä sain lailla tuulen.
Niin lämmin tunne herää sisälläin,
kun sun haukkuas vain mä jostain kuulen."
(Timo Turunen, Pieni ystäväin)

 

 
19.2.2008
Päivitetty uusia kuvia Talvikuvia-sivulle tämän päivän treenistä sekä pari kuvaa myös luonto -kuviin..16.2.2008
Toinen perättäinen viikonloppu kotosalla. Molempina on käyty treenaamassa koiria porukalla kolmella omalla valjakolla (siis myös Mari mukana) ja tänään oli osin mukana myös Raintin perhe.. Koirat ovat onneksi välttyneet edelleen kennelyskältä (*kop kop*) ja niinpä treeni on ollut säännöllistä ja jatkuvaa. Lunta on myös mukavasti. Uusia treenikuvia talvikuvissa sekä Jyryn ja Mitakin albumeissa. K-pentue täyttää tänään 11 kuukautta, joten päivitetty pentueen sivua.. Jyry on osoittautumassa varsin hyväksi rekikoiraksi ja olemme oikein tyytyväisiä siihen tässä vaiheessa. Se on innokas ja keskittyy hyvin työhönsä sekä kahden että neljän koiran valjakossa. Mielenkiintoista nähdä kuinka se jatkaa kehitystä eteenpäin..4.2.2008
Viikonloppu Kaakkois-Suomessa ja palasimme kotiin tyytyväisenä ja autossa lasti kokeisiin osallistuneita koiria... Lue lisää TÄÄLTÄ. Suuri kiitos Arille ja Mirvalle kotona olleiden koirien hoidosta !!29.1.2008
Rakas Tumppu-ukkelimme täyttää tänään 11-vuotta !! Ukkeli on edelleen virkeä, leikkii ja käy kevyitä vetolenkkejä kotosalla. Tumppu lähettää terveisiä sisarelleen Unalle Utajärvelle sekä muille sisarilleen jos niitä vielä on maata tallaamassa...28.1.2008
Kauden ensimmäinen kisa ajettiin Jongunverran ajossa. Jokke osallistui 2 x 20km matkalle Pitukin ja Sikun kanssa voittaen malamuutit ja sai samalla kokeesta tuloksen REK1. Lauantaina ajo sujui tasaisen mukavasti, mutta sunnuntaina ongelmaa teki Sikun lämpeneminen. Jokke joutui jäähdyttelemään sitä hangessa useaan otteeseen jo alkumatkasta. Loppua kohden vauhtia löytyi onneksi lisää ja niin valjakko saapui maaliin selvässä johdossa. Jyry oli mukana kisaturistina tunnelmiin tutustumassa, koska sen kanssa on tarkoitus suorittaa ensimmäinen startti vielä kevään viimeisimmissä kisoissa.. Kiitos viikonlopusta kisakumppaneille ja erityisesti Petelle kotona olleiden koirien hoidosta !! Pari kuvaa "talvikuvissa"10.1.2008
Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin. Isäntä sai uuden Hornetin ja ensimmäinen koeajo sillä on suoritettuna. Onneksemme koiramme ovat ainakin toistaiseksi välttyneet kennelyskältä, joka tuntuu olevan monen malamuutinkin ongelmana tällä hetkellä..


Arkisto 2010 | Arkisto 2009-2008 | Arkisto 2007 | Arkisto 2006 |Takaisin ylös