Uutiset

21.8.2022
Noki valitettavasti jäi tyhjäksi, joten pentuja ei ole tulossa nyt syksyllä..
Nuoria narttuja odottaa terveys tutkimuksia, joten niiden myötä sitten tarkentuu tulevaisuuden suunnitelmat.

Kasvateistani uros ”Cobo” (Neatut F’zen Selawik) saavutti Turun elonäyttelyssä toisen sertinsä ja oli VSP.

3.7.2022
Mosse vietti viikon Nokin ja meidän luonamme. Elokuun alussa tiedämme tuleeko syksyksi rakkauslapsia..

15.6.2022
Päivitetty ”pentuja” sivulle vuoden 2022 pentuesuunnitelma. Odotamme juoksua alkavaksi piakkoin.

12.6.2022
Alaskanmalamuuttien erikoisnäyttelyssä Rovaniemellä osallistumassa
Halli (Neatut Ignerattar) AVO ERI/1, SA, SERT
Louhi (Trap Line Legendary Louhi) AVO ERI/2, SA, Va-SERT
Irma (Neatut Ima-Kra) AVO EH
Lumi (Neatut F’zen Sikiktok) KÄY EH

15.5.2022
Oulun RN osallistumassa
Lumi (Neatut F’zen Sikiktok) KÄY ERI/1, SA, PN2, SERT

2021
Vuosi oli suurten muutosten vuosi. Muutin keväällä yksin, koirien kanssa vuokralle. Järkyttävän suuri suru koetti toukokuussa kun Nirna sairastui ja menetin sen. Kesän aikana kotiuduin vuokrapaikkaani ja päätin jäädä siihen pidemmäksi aikaa. Lokakuussa iski toinen valtava menetys, kun tuli Raisun vuoro lähteä..
Koko vuosi oli muutosta ja myllerrystä, mutta katson silti tulevaisuuteen positiivisesti.

5.10.2020
Pitkä aika edellisestä päivityksestä..
Kesä vietettiin pääasiassa kotona ja koirat viettivät vapaata. Syksyn tullen on vähitellen aloitettu lisäämään liikuntaa, mutta edelleen on vielä ollut vähän turhan lämmintä.

Noki ja Halli kävivät elokuussa silmätarkastuksessa, molemmilla täysin puhtaat silmät.

Muutamassa näyttelyssä on käyty loppukesällä ja parhaat uutiset toi kotiin Raisu valioitumalla Tuusniemen näyttelyssä.

Erikoisnäyttelyssä oli todella kiva nähdä useita kasvatteja osallistumassa. Pikku-mies Cobo (Neatut F’zen Selawik) oli VSP-pentu. I-pentueesta oli kolme osallistumassa, kaikille niille näyttely oli ensimmäinen ja saivat ERI-tulokset.

Syyskuussa Norjasta lensi Suomeen pikku tyttö Louhi, joka tuli osaomistukseen minulle. Louhille lisätty oma sivu.

 

Meidän omasta laumasta poistui pohjantähden taa Camo. Camolta löytyi vakavat muutokset olkapäistä eikä se olisi voinut elää kivutonta elämää, joten oli tehtävä päätös koiran parhaaksi.

24.5.2020
Kesäiset lämmöt alkaa vihdoin olla täälläkin ja pääsi suoritamaan joka keväisen koirien pesunkin. Puhtaalla turkilla on hyvä ja ilmavampi olla lämmössäkin.

Pentueiden sivuille päivitetty tietoja ja uudempia kuvia varsinkin nuoremmista kasvateistani.

17.5.2020
Lisätty Lumille oma sivu. Perjantaina Lumi muutti sijoituskotiinsa Kiiminkiin ja on aloittanut oman elämän reippaasti.

Päivitetty ”pentueet” valikkoon F-pentueen sivu ja pentueiden sivuille tulossa kaikkiaan täydennyksiä tietoihin.

8.4.2020
Pennut ovat löytäneet omat ihanat kodit ja suurin osa muuttanut jo oman perheensä luo. Meillä kotona viipyy vähän kauemmin sijoitukseen lähtevät tyttö sekä ulkomaille muuttoa odottava poika.
Nyt meillä tulee olemaan pidempi väli ennen seuraavaa mahdollista pentuesuunnitelmaa. Seuraamme kasvattien kehittymistä ja terveystuloksia, vasta niiden jälkeen on aika miettiä seuraavia pentueita.

Tämä erikoinen kevät vietetään luonnollisesti kotona korona-pandemian vuoksi, otetaan rauhallisesti ja harrastellaan kotosalla. Ensi syksynä katsellaan sitten tilannetta ja pohditaan seuraavan talven mahdollisia kisatavoitteita.

12.3.2020
Päivitetty pentuja-sivulle vapaana olevien pentujen tilannetta.

3.3.2020
Eilen sain ikävän puhelun, että kasvattini Naga (Neatut Naga Angatuyok) oli jäänyt auton alle ja pahoin loukkaantuneena jouduttu lopettamaan heti. Omistajille Nagan äkillinen menetys on valtava järkytys, joten lämmin osanottoni heille <3

Naga muutti aikanaan emänsä kanssa ja sen laumaan kuului myös sen isä, sekä muita koiria. Naga oli ihana uros ja teki ahkerasti töitä valjakossa.

1.3.2020
Pennut täyttivät tänään neljä viikkoa. Kaikki ovat kasvaneet tasaisesti ja ovat kaikinpuolin varsin lupaavia pentuja. Pentuja-sivulla uudet kuvat.
Muutama pentu etsii vielä omaa kotiaan.

17.2.2020
Pennut
täyttivät eilen 2 viikkoa. Kaikki ovat kasvaneet tasaisesti, maitoa riittää ja pennut ovat pulleita ja tyytyväisiä. Kaikista pennuista kuva pentuja-sivulla.
Muutama pentu etsii omaa kotia.

3.2.2020
Sohvi
ja pennut päättivät, että päivämäärä 02022020 on oikein hyvä syntymäpäivä, joten meillä tuhisee pentulaatikossa siis yhdeksän pikkuista.

20.1.2020
Huomenna viettää 8-vuotissynttäreitä N-pentue eli ne siirtyvät veteraani-ikään.

Sohvi kasvattaa massuaan, vielä reilu 2 viikkoa aikaa ja maha on jo melkoisen iso. Jännityksellä odotamme mitä sieltä putkahtaa maailmaan.

2.1.2020
Sohvi kävi ultrassa tänään ja on hyvin tiine <3

1.1.2020
Hyvää Uutta Vuotta !

Kiitos kaikille kasvattien omistajille ja muille yhteistyötahoille menneestä vuodesta.
Kiitos kaikille kuluneesta menneestä vuosikymmenestä, jonka aikana kennelin tarinassa tapahtui isojakin muutoksia. Tulevaan vuosikymmeneen katsotaan uteliaan kiinnostuneena, suunnitelmia, haaveita ja toiveita on monenlaisia. Vain tulevaisuus näyttää toteutuvatko ne vai eivät !

21.12.2019

4.12.2019
Sohvi
on astutettu !

22.11.2019
Sohvin juoksu on alkanut, joten pentuesuunnitelma etenee siltä osin

2.11.2019
Rakkaan papparaisemme Talutin oli aika siirtyä pohjantähden taa..
Laumalla on ollut haikeaa suuren johtajan lähdettyä.

27.10.2019
ALMA Off Snow kilpailussa oli kaksi neatuttilaista kisaamassa:
DS1-luokassa Ilpo ja Lakka (Neatut Ubuqtuq Minuk) kirivät hienosti Malamuutti-mestaruuden 2-sijalle !
DS2-luokassa Jonna ajoi kaksikolla Nisse (Neatut R-Tic Nishlik) ja Elsa hienon kilpailun ja kirivät tänään hienosti Malamuutti-mestaruuden 3-sijalle !

13.10.2019
Syksyn aikana olen päässyt tapaamaan muutamia viimeisimmistä pennuista.

Noki ja pennut Halli, Hamma ja Koda (kuva: Kari Immonen)

 

Noki ja tyttäret Halli ja Riitu

Kasvateistani Mons (Neatut Ubuqtuq Ariaksak) kävi silmätarkastuksessa ja sillä on täysin puhtaat silmät.

11.9.2019
Käytin viikonloppuna kasvattini Flokin jalostustarkastuksessa Pieksämäellä ja se sai yleisarvosanaksi Erinomainen. Viikonloppuna sijoitustyttöni Skadi tuli meille hoitoon muun lauman loman ajaksi.
Sivuille lisätty Skadille oma sivu sekä ”jalostukseen”-sivu uroksille joita mahdollista tiedustella.

24.8.2019
Raisu kävi luustokuvauksissakin ja on läpikotaisin terve poika, jonka kanssa voidaan jatkaa kaikkea harrastamista huoletta.
Loppukesä on ollut edelleen melkoisen lämmin joten koirat ovat viettäneet edelleen kesälomaansa. Jospa piakkoin päästäisiin tekemään muutakin..
Pentue-sivulle päivitetty vähän lisää tietoa tulevasta pentueesta.

11.8.2019
Paddy ja Raisu kävivät tänään virallisessa silmätarkastuksessa ja molemmilla oli kirkkaat ja puhtaat silmät.

2.8.2019
Viimeisin pentu lähti tänään omaan kotiin.
Minulle itselle jäi kotiin Halli-tyttö, extra vilkas ja vauhdikas ipana, joka muistutti paljon sitä millainen Nirna oli pentuna.

Hyvin harvoin meillä on pentueita lyhyellä aikavälillä, mutta tällä kertaa seuraava pentue on suunnitteilla ja toteutetaan heti kun kaikille osapuolille sopiva aika koettaa. Lisätietoa ”pentuja”-sivulla.

28.7.2019
Raisun viikonloppu kului näyttelyissä Äänekoskella ja Suonenjoella. Sää oli pakahduttavan kuuma, mutta iloisena yllätyksenä ohuessa kesäturkissa esiintyneelle pojalle molempina päivinä sama tulos NUO ERI/1, SA, PU1, SERT ja VSP

kuva: M-L Kiuru

kuva: M-L Kiuru

20.7.2019
Kaikki pennut löysivät omat kodit. Viimeisin muuttaja lähtee omaan kotiin elokuun alussa. Tällä kertaa kaikki pennut menevät koteihin, joissa on jo entuudestaan ollut tai on parastaikaa malamuutti.

13.7.2019
Pennut täyttivät tiistaina 7 viikkoa. Omiin koteihin on muuttanut kaksi poikaa, osa odottaa muuttoaan ja kolme pentua etsii vielä omaa kotia. Lisätietoa ”pentuja” sivulla.

2.7.2019
Pennut täyttävät tänään 6 viikkoa ja saivat sirut niskaansa.

Alustavan varauksen peruuduttua, yksi poika ja kaksi tyttöä vapaana.

26.6.2019
Pennut ovat 5 viikkoa vanhoja. Ne saavat tutustua ympäristöön ja meidän kaikkiin aikuisiin koiriin ja laajentavat joka päivä elinaluettaan. Pennut ovat reippaita ja rohkeita liikkumaan ja tutustumaan uusiin asioihin. Ne ovat liikkuvia ja ketteriä pentuja. Niiden kanssa vietetään paljon aikaa ja ovat tavanneet jo monia vieraitakin. Noki on ollut loistava emä pennuille ja ottaa myös vieraat ihmiset rauhallisesti vastaan.

Pennut saavat joka päivä kirmailla pihamaalla ja välillä saavat maitohuikat emältään.

18.6.2019
Pennut täyttävät tänään 4-viikkoa.
Lämpimien säiden vallitessa ne muuttivat ulkohäkkiin emänsä kanssa. Siellä on viileämpi ja enemmän tilaa telmiä. Pennut syövät nyt kaksi kertaa päivässä kiinteää ruokaa, leikkivät, opettelevat elämän tärkeitä taitoja ja nukkuvat. Reippaita pentuja kaikki !

16.6.2019
Rakas papparaisemme, Talut, täyttää tänään 11-vuotta !
Talut on ollut paras ystäväni, lauman ja valjakon johtaja, se on jättänyt hienoja jälkeläisiä ja niiden kautta suku jatkuu. Pappa-koira sai pesun ja paljon rakkauta synttäreiden kunniaksi, ja juosta viiletti pitkin pihamaata kuin nuorena..

12.6.2019
R-pentue täyttä tänään 5-vuotta. Onnittelut ja halaukset kaikille !

Uudet pikkuiset täyttivät eilen 3-viikkoa. Ne ovat opetelleet syömään kermaviiliä ja lihaa, liikkuvat koko ajan enemmän ja ketterämmin, ottavat kontaktia ihmisiin ja leikkivät keskenään.
Pennuista kaikki pojat ovat alustavasti varattuja mutta parille tytölle etsimme aktiivista kotia.

1.6.2019
30.5. sai sydäntäsärkevän uutisen, että Dille (Neatut R-Tic Yukon) oli jouduttu päästämään ikiuneen. Siltä löytyi vatsasta, suoliliepeestä ärhäkkä, laajalle levinnyt syöpä.
Dille oli vasta tulossa parhaaseen ikäänsä, mutta se ennätti tehdä jo monta talvea valjakossa uskomattoman hienoa työtä. Se aloitti kilpailemisen 2016 juuri täytettyään vaadittavan iän ja kilpaili 4-. 6- ja 8- koiran luokassa MD- ja LD-matkoilla. Se joutui nousemaan johtajan paikalle nuorena, mutta täytti ja ylitti odotukset kerta toisensa jälkeen toimien jopa 16-koiran valjakon johtajana.
Lämmin osanottoni omistajille <3

Suuren surun keskellä parasta lohtua tarjoaa huimaa kyytiä kasvava pentujengi.. Pikkuiset harjoittelevat kävelemistä ja jumppaavat ympäri pentulaatikkoa, silmät ja korvat avautuvat ihan pian.

26.5.2019
Kasvattini Urho (Neatut R-Tic Togiak) teki tänään malamuuttien historiaa saavuttamalla MEJÄ-kokeista AVO1 tuloksen 43 pisteellä. Koskaan aiemmin ei Suomessa ole malamuutti saavuttanut MEJÄ-kokeessa ykköstulosta. Onnea Outi ja Urho, teette hienoa työtä yhdessä !

21.5.2019
Noki
aloitti synnytyksen aamulla viiden jälkeen ja nyt illalla laatikossa tuhisee 8 pentua. Tasainen jakauma poikia ja tyttöjä eli molempia on neljä.
Tämä on kymmenes pentueni ja Noki ehdottomasti kovahermoisin ja rauhallisin synnyttäjä koskaan. Se ei touhottanut, ei kaivanut eikä pitänyt juuri edes ääntäkään. Ponnisti eleettömästi, puhkaisi pussit, puri poikki napanuorat ja puhdisti pennut. Osa pennuista oli imemässä jo ennenkuin napanuora irtosi. Elinvoimaista porukkaa siis.

19.5.2019
Eilen käytimme kasvattiani Flokia (Neatut Ubuqtuq Kapvik) näyttelyssä tuloksella AVO EH/2. Oli ihana nähdä kuinka poika muisti kasvattajan heti ja lähti mielellään mukaan. Floki on vahva ja vankka uros, luonteeltaan tosi mukava ja rento kaveri.

Nokin synnytys lähestyy, maha on pyöreä ja teräviä potkuja tuntuu ympäriinsä. Alkukesän ajaksi rauhoitamme elämän kotiin, koska meillä ei ole ollut koskaan tapana käydä näyttelyissä silloin kun talossa on pieniä pentuja.

12.5.2019
Aloitettu kennelin uusien sivujen rakentaminen. Täydennän juttuja ja sivuja vähitellen..

Iisalmen Nord-näyttelyssä tänään Raisu sai tuloksen NUO ERI/1
Näyttelyssä ROP oli kasvattini Urho (Neatut R-Tic Togiak). Onnea Outi !