Uutiset

13.10.2019
Syksyn aikana olen päässyt tapaamaan muutamia viimeisimmistä pennuista.

Noki ja pennut Halli, Hamma ja Koda (kuva: Kari Immonen)

 

Noki ja tyttäret Halli ja Riitu

Kasvateistani Mons (Neatut Ubuqtuq Ariaksak) kävi silmätarkastuksessa ja sillä on täysin puhtaat silmät.

11.9.2019
Käytin viikonloppuna kasvattini Flokin jalostustarkastuksessa Pieksämäellä ja se sai yleisarvosanaksi Erinomainen. Viikonloppuna sijoitustyttöni Skadi tuli meille hoitoon muun lauman loman ajaksi.
Sivuille lisätty Skadille oma sivu sekä ”jalostukseen”-sivu uroksille joita mahdollista tiedustella.

24.8.2019
Raisu kävi luustokuvauksissakin ja on läpikotaisin terve poika, jonka kanssa voidaan jatkaa kaikkea harrastamista huoletta.
Loppukesä on ollut edelleen melkoisen lämmin joten koirat ovat viettäneet edelleen kesälomaansa. Jospa piakkoin päästäisiin tekemään muutakin..
Pentue-sivulle päivitetty vähän lisää tietoa tulevasta pentueesta.

11.8.2019
Paddy ja Raisu kävivät tänään virallisessa silmätarkastuksessa ja molemmilla oli kirkkaat ja puhtaat silmät.

2.8.2019
Viimeisin pentu lähti tänään omaan kotiin.
Minulle itselle jäi kotiin Halli-tyttö, extra vilkas ja vauhdikas ipana, joka muistutti paljon sitä millainen Nirna oli pentuna.

Hyvin harvoin meillä on pentueita lyhyellä aikavälillä, mutta tällä kertaa seuraava pentue on suunnitteilla ja toteutetaan heti kun kaikille osapuolille sopiva aika koettaa. Lisätietoa ”pentuja”-sivulla.

28.7.2019
Raisun viikonloppu kului näyttelyissä Äänekoskella ja Suonenjoella. Sää oli pakahduttavan kuuma, mutta iloisena yllätyksenä ohuessa kesäturkissa esiintyneelle pojalle molempina päivinä sama tulos NUO ERI/1, SA, PU1, SERT ja VSP

kuva: M-L Kiuru

kuva: M-L Kiuru

20.7.2019
Kaikki pennut löysivät omat kodit. Viimeisin muuttaja lähtee omaan kotiin elokuun alussa. Tällä kertaa kaikki pennut menevät koteihin, joissa on jo entuudestaan ollut tai on parastaikaa malamuutti.

13.7.2019
Pennut täyttivät tiistaina 7 viikkoa. Omiin koteihin on muuttanut kaksi poikaa, osa odottaa muuttoaan ja kolme pentua etsii vielä omaa kotia. Lisätietoa ”pentuja” sivulla.

2.7.2019
Pennut täyttävät tänään 6 viikkoa ja saivat sirut niskaansa.

Alustavan varauksen peruuduttua, yksi poika ja kaksi tyttöä vapaana.

26.6.2019
Pennut ovat 5 viikkoa vanhoja. Ne saavat tutustua ympäristöön ja meidän kaikkiin aikuisiin koiriin ja laajentavat joka päivä elinaluettaan. Pennut ovat reippaita ja rohkeita liikkumaan ja tutustumaan uusiin asioihin. Ne ovat liikkuvia ja ketteriä pentuja. Niiden kanssa vietetään paljon aikaa ja ovat tavanneet jo monia vieraitakin. Noki on ollut loistava emä pennuille ja ottaa myös vieraat ihmiset rauhallisesti vastaan.

Pennut saavat joka päivä kirmailla pihamaalla ja välillä saavat maitohuikat emältään.

18.6.2019
Pennut täyttävät tänään 4-viikkoa.
Lämpimien säiden vallitessa ne muuttivat ulkohäkkiin emänsä kanssa. Siellä on viileämpi ja enemmän tilaa telmiä. Pennut syövät nyt kaksi kertaa päivässä kiinteää ruokaa, leikkivät, opettelevat elämän tärkeitä taitoja ja nukkuvat. Reippaita pentuja kaikki !

16.6.2019
Rakas papparaisemme, Talut, täyttää tänään 11-vuotta !
Talut on ollut paras ystäväni, lauman ja valjakon johtaja, se on jättänyt hienoja jälkeläisiä ja niiden kautta suku jatkuu. Pappa-koira sai pesun ja paljon rakkauta synttäreiden kunniaksi, ja juosta viiletti pitkin pihamaata kuin nuorena..

12.6.2019
R-pentue täyttä tänään 5-vuotta. Onnittelut ja halaukset kaikille !

Uudet pikkuiset täyttivät eilen 3-viikkoa. Ne ovat opetelleet syömään kermaviiliä ja lihaa, liikkuvat koko ajan enemmän ja ketterämmin, ottavat kontaktia ihmisiin ja leikkivät keskenään.
Pennuista kaikki pojat ovat alustavasti varattuja mutta parille tytölle etsimme aktiivista kotia.

1.6.2019
30.5. sai sydäntäsärkevän uutisen, että Dille (Neatut R-Tic Yukon) oli jouduttu päästämään ikiuneen. Siltä löytyi vatsasta, suoliliepeestä ärhäkkä, laajalle levinnyt syöpä.
Dille oli vasta tulossa parhaaseen ikäänsä, mutta se ennätti tehdä jo monta talvea valjakossa uskomattoman hienoa työtä. Se aloitti kilpailemisen 2016 juuri täytettyään vaadittavan iän ja kilpaili 4-. 6- ja 8- koiran luokassa MD- ja LD-matkoilla. Se joutui nousemaan johtajan paikalle nuorena, mutta täytti ja ylitti odotukset kerta toisensa jälkeen toimien jopa 16-koiran valjakon johtajana.
Lämmin osanottoni omistajille <3

Suuren surun keskellä parasta lohtua tarjoaa huimaa kyytiä kasvava pentujengi.. Pikkuiset harjoittelevat kävelemistä ja jumppaavat ympäri pentulaatikkoa, silmät ja korvat avautuvat ihan pian.

26.5.2019
Kasvattini Urho (Neatut R-Tic Togiak) teki tänään malamuuttien historiaa saavuttamalla MEJÄ-kokeista AVO1 tuloksen 43 pisteellä. Koskaan aiemmin ei Suomessa ole malamuutti saavuttanut MEJÄ-kokeessa ykköstulosta. Onnea Outi ja Urho, teette hienoa työtä yhdessä !

21.5.2019
Noki
aloitti synnytyksen aamulla viiden jälkeen ja nyt illalla laatikossa tuhisee 8 pentua. Tasainen jakauma poikia ja tyttöjä eli molempia on neljä.
Tämä on kymmenes pentueni ja Noki ehdottomasti kovahermoisin ja rauhallisin synnyttäjä koskaan. Se ei touhottanut, ei kaivanut eikä pitänyt juuri edes ääntäkään. Ponnisti eleettömästi, puhkaisi pussit, puri poikki napanuorat ja puhdisti pennut. Osa pennuista oli imemässä jo ennenkuin napanuora irtosi. Elinvoimaista porukkaa siis.

19.5.2019
Eilen käytimme kasvattiani Flokia (Neatut Ubuqtuq Kapvik) näyttelyssä tuloksella AVO EH/2. Oli ihana nähdä kuinka poika muisti kasvattajan heti ja lähti mielellään mukaan. Floki on vahva ja vankka uros, luonteeltaan tosi mukava ja rento kaveri.

Nokin synnytys lähestyy, maha on pyöreä ja teräviä potkuja tuntuu ympäriinsä. Alkukesän ajaksi rauhoitamme elämän kotiin, koska meillä ei ole ollut koskaan tapana käydä näyttelyissä silloin kun talossa on pieniä pentuja.

12.5.2019
Aloitettu kennelin uusien sivujen rakentaminen. Täydennän juttuja ja sivuja vähitellen..

Iisalmen Nord-näyttelyssä tänään Raisu sai tuloksen NUO ERI/1
Näyttelyssä ROP oli kasvattini Urho (Neatut R-Tic Togiak). Onnea Outi !