Uutiset

12.6.2019
R-pentue täyttä tänään 5-vuotta. Onnittelut ja halaukset kaikille !

Uudet pikkuiset täyttivät eilen 3-viikkoa. Ne ovat opetelleet syömään kermaviiliä ja lihaa, liikkuvat koko ajan enemmän ja ketterämmin, ottavat kontaktia ihmisiin ja leikkivät keskenään.
Pennuista kaikki pojat ovat alustavasti varattuja mutta parille tytölle etsimme aktiivista kotia.

1.6.2019
30.5. sai sydäntäsärkevän uutisen, että Dille (Neatut R-Tic Yukon) oli jouduttu päästämään ikiuneen. Siltä löytyi vatsasta, suoliliepeestä ärhäkkä, laajalle levinnyt syöpä.
Dille oli vasta tulossa parhaaseen ikäänsä, mutta se ennätti tehdä jo monta talvea valjakossa uskomattoman hienoa työtä. Se aloitti kilpailemisen 2016 juuri täytettyään vaadittavan iän ja kilpaili 4-. 6- ja 8- koiran luokassa MD- ja LD-matkoilla. Se joutui nousemaan johtajan paikalle nuorena, mutta täytti ja ylitti odotukset kerta toisensa jälkeen toimien jopa 16-koiran valjakon johtajana.
Lämmin osanottoni omistajille <3

Suuren surun keskellä parasta lohtua tarjoaa huimaa kyytiä kasvava pentujengi.. Pikkuiset harjoittelevat kävelemistä ja jumppaavat ympäri pentulaatikkoa, silmät ja korvat avautuvat ihan pian.

26.5.2019
Kasvattini Urho (Neatut R-Tic Togiak) teki tänään malamuuttien historiaa saavuttamalla MEJÄ-kokeista AVO1 tuloksen 43 pisteellä. Koskaan aiemmin ei Suomessa ole malamuutti saavuttanut MEJÄ-kokeessa ykköstulosta. Onnea Outi ja Urho, teette hienoa työtä yhdessä !

21.5.2019
Noki
aloitti synnytyksen aamulla viiden jälkeen ja nyt illalla laatikossa tuhisee 8 pentua. Tasainen jakauma poikia ja tyttöjä eli molempia on neljä.
Tämä on kymmenes pentueni ja Noki ehdottomasti kovahermoisin ja rauhallisin synnyttäjä koskaan. Se ei touhottanut, ei kaivanut eikä pitänyt juuri edes ääntäkään. Ponnisti eleettömästi, puhkaisi pussit, puri poikki napanuorat ja puhdisti pennut. Osa pennuista oli imemässä jo ennenkuin napanuora irtosi. Elinvoimaista porukkaa siis.

19.5.2019
Eilen käytimme kasvattiani Flokia (Neatut Ubuqtuq Kapvik) näyttelyssä tuloksella AVO EH/2. Oli ihana nähdä kuinka poika muisti kasvattajan heti ja lähti mielellään mukaan. Floki on vahva ja vankka uros, luonteeltaan tosi mukava ja rento kaveri.

Nokin synnytys lähestyy, maha on pyöreä ja teräviä potkuja tuntuu ympäriinsä. Alkukesän ajaksi rauhoitamme elämän kotiin, koska meillä ei ole ollut koskaan tapana käydä näyttelyissä silloin kun talossa on pieniä pentuja.

12.5.2019
Aloitettu kennelin uusien sivujen rakentaminen. Täydennän juttuja ja sivuja vähitellen..

Iisalmen Nord-näyttelyssä tänään Raisu sai tuloksen NUO ERI/1
Näyttelyssä ROP oli kasvattini Urho (Neatut R-Tic Togiak). Onnea Outi !